NERVIRA LI VAŠEG MUŠKARCA KOLUTANJE OČIMA? Bez obzira, sada imate i opravdanje!

Praktična žena
NERVIRA LI VAŠEG MUŠKARCA KOLUTANJE OČIMA? Bez obzira, sada imate i opravdanje!
_

U savršeno tempiranom trenutku, svjesno ili ne, većina žena zakoluta očima. I to je ono što muškarce oko nas iritira više nego bilo koja druga naša osobina.

Pravdale se ili ne, više sigurno nećemo imati potrebu, sada imamo opravdanje.

1384053-profimedia0147517444-ff
Na Sveučilištu Tracy Vaillancourt je 2013. godine objavljen rad u kojem je objašnjeno kako je preživljavanje žena direktno povezano s opstankom njezinih potomaka. Kao "vrsta", žene često izbjegavaju taktiku koja uključuje izravnu agresiju jer bi u fizičkom okršaju mogle biti ozljeđene ili čak ubijene što bi ugrozilo njihovo potomstvo. Umjesto toga žene se radije koriste „neizravnom agresijom“ – odnosno, kritiziraju nečiji izgled, šire glasine te, naravno, kolutaju očima. 

seksi-devojka-kafa-mobilni-telefon-1000x0

Znanstvenici koji se bave evolucijom sugeriraju da su se ove neizravne agresije razvile kako bi pomogle ženama da privuku i osiguraju si partnera. Ako se žena našla licem u lice s „konkurencijom“ (primjerice, jednako atraktivnom ženom), mogla bi si pojačati nadmoćan status treptanjem očiju. U istraživanju na kanadskom sveučilištu otkriveno je i da su žene – kad je riječ o kolutanju očima – osjetljivije od muškaraca, te se kod njih može uključiti „bori se ili bježi sustav“. 

nadrndana-zena-2-670x447

Hm, nekako nas baš ne oduševljava činjenica da se kolutanje očima zapravo razvilo iz naše urođene želje da privučemo pozornost muškaraca. Ali, ruku na srce – sve mi ponekad zakolutamo očima i baš to volimo…

4110lica-naslovna

 

Ne propustite