LOPETEGUI KUPUJE VRIJEME I VADI ASA IZ RUKAVA: Ovo je iznenađenje za Katalonce, od njega očekuju da baci Madrid u trans!

Kiosk
LOPETEGUI KUPUJE VRIJEME I VADI ASA IZ RUKAVA: Ovo je iznenađenje za Katalonce, od njega očekuju da baci Madrid u trans!
.

Real Madrid je sve do duela s Viktorijom Plzen bio u očajnoj seriji rezultata, a onda je ostvaren trijumf teže nego se očekivalo. Kraljevi su slavili 2:1, a sada im slijedi El Clasico. Španski mediji tvrde da Julena Lopeteguija samo pobjeda na "Nou Campu" ostavlja na klupi evropskog prvaka.

julen-lopetegui

Biće to izuzetno težak zadatak iako će domaći biti bez svog najboljeg igrača. Lopetegui već uveliko razmišlja kako iznenaditi Ernesta Valverdea i čini se da je pronašao rješenje. Naime, Vinicius Junior je za 45 miliona eura ovog ljeta stigao iz Flamenga. 

vinicius

Mladi Brazilac je ove sezone upisao 14 minuta u službenim utakmicama za prvu momčad. Igrao je tri minute protiv Atletico Madrida i 11 u gostima kod Alavesa. Čelnici Reala odlučili su da se Vinicius ipak preseli u drugu momčad kako bi se dodatno razvio. Sjajan Brazilac već je zabio nekoliko atraktivnih golova i pokazao da će biti odlično pojačanje Reala u budućnosti. 

Pošto im ne ide dobro u prvenstvu, napadači ne zabijaju, a igrač kojeg su platili 45 miliona eura oduševljava u drugoj ekipi. Sasvim je jasno - nedjeljni El Clasico je idealna prilika da se dokaže. Vinicius je prošlog kola protiv Celte B dobio dva žuta kartona, ali Real je uputio žalbu savezu koja je i prihvaćena. Viniciusu su poništili crveni karton, a mogao bi vrlo lako zaigrati u nedjeljnom El Clasicu.

marcelo-benzema-real

Bit će to prvi sudar Barcelone i Reala bez Messija i Ronalda, a kako pišu španski mediji, trener Reala bi mogao od prve minute na teren poslati upravo "brazilsko čudo od djeteta". Ipak, zaista je teško očekivati da će Real riskirati od prve minute u tako velikoj utakmici s 18-godišnjim napadačem koji je igrao samo 14 minuta za prvu momčad. Ipak je veća vjerovatnoća da Vinicius krene s klupe pa uđe u drugom poluvremenu te svojom brzinom iznenadi igrače Barcelone. Sigurni smo da samo Lopetegui zna šta je odlučio...

julen-lopetegui-15-970x597

real1

vinicius-junior

vinicius-junior1

vinicius-real

vinicius

viniciusss

vinicius

(Novi.ba)

Ne propustite