ITEKAKO SLATKA OSVETA: Doveo Ronalda pa protjeran, a sada prelazi u redove velikog rivala

Kiosk
ITEKAKO SLATKA OSVETA: Doveo Ronalda pa protjeran, a sada prelazi u redove velikog rivala
.

Jedan od najvažnijih ljudi u Juventusu posljednjih godina bio je Giuseppe Marotta. Izvršni direktor Torineza na tu je funkciju stigao prije 8 godina, a u razdoblju njegove vladavine Stara dama se prometnula u vladara talijanskog nogometa osvojivši sedam uzastopnih naslova prvaka, pritom odigravši i dva finala Lige prvaka.

Popularni Beppe početkom ove sezone saznao je da mu predsjednik kluba Andrea Agnelli neće produžiti ugovor, a 25. oktobra on je i službeno postao čovjek sa 'slobodnim papirima'.

juve3

Kako prenosi Goal.com, čovjek koji je ovog ljeta u dres 'Crno-bijelih' doveo Cristiana Ronalda, uskoro bi trebao preuzeti funkciju u milanskom Interu. Marotta će nadgledati sportski aspekt i funkcionisanje kluba, ali konkretna pozicija koju će držati u klubu još nije otkrivena.

ronaldo1

Marotta je bio glavni čovjek za dovođenje Antonija Contea na klupu Stare dame, kao i trenutnog stratega Maxa Allegrija, a svoj rad je okrunio dovođenjem portugalske zvijezde iz Real Madrida u transferu vrijednom 100 miliona eura.

conte

Iako ga se povezivalo s Manchester Unitedom, 61-godišnji operativac će po svemu sudeći prijeći u redove velikog rivala svog dosadašnjeg poslodavca.

marotta

marotta-buffon

(Novi.ba)

Ne propustite