Roma sigurna protiv CSKA, Džeko dvostruki strijelac! Real umalo prokockao vodstvo protiv Plzena

Svijet
Roma sigurna protiv CSKA, Džeko dvostruki strijelac! Real umalo prokockao vodstvo protiv Plzena
.

Roma je na svom terenu dočekala ekipu CSKA i stigla do pobjede od 3-0.

Gosti su već u 4. minuti mogli stići do vodstva kada je Chalov dobro šutirao sa ruba šesnaesterca, a Olsen je obranio loptu koja je išla pod prečku.

Drugu dobru šansu za goste je imao Vlašić u 11. minuti ali je Olsen ponovo bio na visini zadatka.

Roma je prvu pravu priliku imala u 23. minuti kada je De Rossi pucao glavom ispod prečke, a golman gostiju sjajno obranio.

Rimljani su do vodstva došli u 30. minuti kada je Pellegrini dodao loptu, a Edin Džeko je ubacio lptu u praznu mrežu.

Gosti su mogli do poravnanja u 39. minuti kada je ponovo Vlašić snažno pucao sa velike udaljenosti, ali je Olsen ponovo sjajno intervenisao.

Roma je u 43. minuti došla do 2-0 kada je El Shaarawy asistirao a Edin Džeko postigao svoj drugi gol na ovoj utakmici. Sa ovim rezultatom se otišlo na poluvrijeme.

Domaći su i u nastavku nastavili sa napadima, što im se isplatilo u 50. minuti kada je Džeko asistirao a Cengiz Under zakucao loptu za 3-0.

Nakon toga CSKA je preuzeo inicijativu i napadao ali nisu uspjeli napraviti ozbiljniju šansu za gol.

U 73. minuti Džeko je mogao postići hat-trick ali je sa dva metra promašio gol gostiju. El Shaarawy je u 87. minuti dobro pucao, ali je golamn gostiju ponovo dobro obranio.

U 92. minuti Florenzi je imao posljednu priliku, ali je ostalo 3-0. Roma je sada na drugom mjestu sa 6 bodova, dok je CSKA treći sa 3.

Real je na svom terenu ugostio Plzen i došao do pobjede rezultatom 2-1. Real je od samog početka krenuo sa napadima i već u 5. minuti je Sergio Ramos sjajno pucao glavom, ali je pogodio lijevu stativu.

Plzen je mogao do vodstva u 11. minuti ali je Petrzela iz jako dobre situacije pucao loše. Već u idućem napadu Real stize do vodstva kada Benzema glavom pogodio za 1-0.

Real je nastavio sa napadima, ali je najbolju šansu imao Plzen u 30. minuti kada je Limbersky pucao neprecizno po golu.

Do kraja poluvremena domaći su u još nekoliko situacija imali priliku da povećaju vodstvo, ali su Benzema i Isco dva puta bili neprecizni.

U drugom poluvremenu Plzen prvi dolazi do šanse, ali šut Krmencika odlazi pored desne stative.

U 52. minuti Gareth Bale je promašio zicer sa pet metara i lopta je otišla visoko iznad gola. Do 2-0 Real je stigao u 56. minuti kada je Bale ubacio, a Marcelo prekrasno pogodio.

Real je nastavio sa napadima i 69. minuti je prvo Bale pucao, ali je lopta otišla pored gola, a onda i Benzema u 70. minuti se našao u situaciji jedan na jedan ali mu je golman gostiju obranio, a u 71. minuti Realu je i poništen gol.

Plzen je u 79. minuti uspio smanjiti rezultat na 2-1 kada je Hrosovsky preciznim šutem pogodio gol Reala.

U 91. minuti gosti su mogli do poravnanja ali je šut Krmencika otišao visoko iznad gola. Real je uspio sačuvati 2-1 do kraja utakmice i sada ima 6 bodova i prvi je na tabelli, dok je Plzen posljednji sa 1 bodom.

roma

roma4

roma1

Ne propustite