Juve savladao OČAJNI United, Hoffenheim i Lyon odigrali utakmicu punu PREOKRETA, a Građani se PROŠETALI Ukrajinom

Svijet
Juve savladao OČAJNI United, Hoffenheim i Lyon odigrali utakmicu punu PREOKRETA, a Građani se PROŠETALI Ukrajinom
.

Manchester United - Juventus 0:1

U derbiju večeri u Manchesteru gledali smo jednu odličnu utakmicu, gdje je tri boda odnio torinski Juventur. Povratak Cristiana Ronalda na teatar snova je bio izuzetno uspješan i njegova ekipa je nadigrala domaćina u svim segmentima igre i potpuno zasluženo su odnijeli puni plijen. Utakmicu je otvorio centaršut Mate koji je bez problema pokupio Sczesny. Nakon toga zaprijetili su i gosti preko Dybale, ali je Argentinac bio neprecizan. Međutim Dybala je bio precizniji pet minuta kasnije, kada je nakon sjajne akcije s pet metara matirao De Geu. 

Torinezi su mogli udvostručiti prednost samo par minuta kasnije, ali je Joao Cancelo loše šutirao sa ruba šesnaesterca. Nakon ove prilike i domaćini su proigrali i preuzeli su terensku inicijativu, ali bez ozbiljnije prilike. U 38. minuti je sjajno slobodni udarac izveo nekadašnji miljeni Uniteda Ronaldo, ali je loptu odbio De Gea samo do Mautidija koji je uputio dobar šut koji je maestralno odbranio Španjolac. Do kraja poluvremena nije bilo prilika i otišlo se na odmor bez promijene rezultata. Početkom drugog poluvremena United je imao dvije poluprilike, obje preko Martiala, ali bez promijene rezultata. Nakon toga sjajan šut je uputio Ronaldu sa vrha šesnaesterca, ali je sjajni De Gea spasio svoj tim. 

capture-20181023222451

Poslije toga United se otvorio i imao je kontrolu na sredini terena, a puleni Allegria su se svjesno povukli i čuvali rezultat. Lukaku je imao dobru priliku u 63. minuti, ali je Poljak bio na svom mjestu  i lagano odbranio udarac. Gosti su svoju priliku tražili iz kontri, a jednu takvu je povukao Pjanić, ali je De Gea bio sjajan. Najbolju priliku za United je imao Paul Pogba koji je pogodio stativu s nekih 25 metara, ali je Francuz bio nesretan. Pred kraj susreta dobar šut je uputio Martial, ali je odlično intervenisao Szcesny. Pokušavali su domaćini da stignu do boda, ali je sjajna odbrana Juventusa odbila sve napade i tako je ekipa Massimiliana Allegria Teatar snova napustila s punim plijenom.

Hoffenheim - Lyon 3:3

Sjajnu utakmicu smo imali priliku gledati na utakmici između Hoffenheima i Lyona. Već u trećoj minuti Traore je nagovijestio kako ćemo gledati odličnu utakmicu, kada je pogodio stativu. Odmah nakon toga i Depay je okušao šut, ali lopta je završila u bloku. Domaći su se probudili u 13. minuti kada je odličnu priliku imao reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Bičakčić koji s par metara loše šutirao. Nakon par minuta opet su kolosalnu priliku promašili domaćini, tačnije Ishak Belfodil koji je nakon centaršuta promašio čistu priliku. I kako obično biva nakon promašaja slijedi kazna, pa je tako Bertrand Traore iskoristio veliku grešku odbrane Hoffenheima i lagano je matirao Baumanna. 

Domaćini su se uspjeli brzo vratiti i to nakon samo šest minuta kada je rezultat poravnao hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić.

dqoa6rtwsamdds3

Nakon pogotka glavni potrošač 100% prilika večeras Ishak Belfodil je opet uspio da upropasti veliku priliku i ovaj put ga je Lopes osujetio. Do kraja poluvremena nije bilo nekih većih uzbuđenja tako da se otišlo na odmor s rezultatom 1-1. Odmah na startu drugog poluvremena Hrvat je preokrenuo rezultat i doveo svoju ekipu u vodstvo. Kramarić je na centaršut Demirbaya uputio precizan udarac i prevario je Lopesa.

Domaćini su imali priliku da možda i riješe ovu utakmicu, ali su prilike propuštali Demirbay u 53. minuti, a zatim Kaderaaek šest minuta kasnije. I nakon promašaja francuski tim je stigao do poravnanja, kada je u 60. minuti Ndombele postigao go. 

dqob6ocu0aarjzl

Gosti su do potpunog preokreta stigli u 67. minuti kada je drugi put večeras u vodstvo Lyon doveo Memphis Depay. 

dqod-o-wwakkgm

Odmah nakon gola je rezultatski egal mogao vratiti dvostruki strijelac večeras Kramarić, ali ovaj put nije uspio nadmuriti Lopesa. Nakon ove prilike gosti su stabilizirali situaciju na terenu te u narednih desetak minuta nisu dozvolili da domaći dođu u situaciju za postizanje pogotka. Na sljedeće uzbuđenje čekali smo do 80. minute kada je Demirbay bio neprecizan nakon što je šutirao sa vrha šesnaesterca. Tri minute kasnije sjajno je šutirao i Akpoguma, ali je lopta otišla tik pored lijeve stative. U 88. minuti sjajnu priliku je propustio i Kevin Vogt, koji je bio neprecizan nakon udarca glavom. A šok za goste je uslijedio u dubokoj sudačkoj nadoknadi kada je go postigao Joelinton i tako stavio tačku na i u ovoj sjajnoj utakmici

Shaktar Donetsk - Manchester City 0:3

dqn-v3jx0ae2t-7

Građani su u ovaj meč ušli kao apsolutni favoriti i opravdali su tu ulogu. Lakše nego očekivano su izabranici Pepa Guardiole odnijeli sva tri boda. Utakmica je počela terenskom dominacijom gostiju, a na prvo uzbuđenje smo čekali do 20. minute kada je Jesus šutirao preko gola. Nastavili su gosti sa atacima, a neprecizni su bili Riyad Mahrez tri minute kasije, odnosno David Silva u 29. minuti. Ali za svoj promašaj Španac se iskupio samo minut kasnije kada je odbijanac sjajno zakucao i doveo goste u prednost.

Gosti su nakon toga i riješili pitanje pobjednika samo nekoliko minuta kasnije kada je Laporte nakon centaršuta De Bruynea udvostručio prednost.

Do kraja poluvremena više nije bilo uzbuđenja, ali na startu drugog gosti su nastavili s napadima, pa su odlične prilike propustili Silva i Otamendi. Poslije njih je sreću okušao i Mahrez, ali bez uspjeha. Uslijedilo je zatišje, gdje su gosti kontrolisali igru i sigurno čuvali steknutu prednost. U tom zatišju i drugi Silva je stigao do pogotka nakon sjajnog solo prodora. 

Do kraja susreta domaćini su ostali bezidejni, a gosti su bili zadovoljni sa postignutim rezultatom tako da je ostalo 0-3 za goste iz Manchestera. 

Ne propustite