LIGA PRVAKA: Bayern rutinski do pobjede protiv AEK-a

Fudbal
LIGA PRVAKA: Bayern rutinski do pobjede protiv AEK-a
.

U okviru trećeg kola grupe E Lige prvaka grčki AEK je na domaćem terenu dočekao minhenski Bayern. Iako je domaćin imao sjanu podršku sa tribina, to im na kraju nije puno pomoglo jer su Bavaraci slavili rezultatom 2-0.

Bayern je od samog početka utakmice krenuo sa napadima na gol AEK-a. Većina napada Bavaraca u tom periodu je išla preko lijeve strane a prvu dobru priliku je imao Gnarby u 12. minuti kada je sa ruba šesnaesterca šutirao na gol, ali je lopta prošla pored lijeve stative.

U 20. minuti AEK je imao sjajnu priliku za vodstvo, ali je Ezequiel Ponce pucao neprecizno.

Bavaraci su nastavili sa napadima, ali nisu uspijevali doći do ozbiljnije prilike za gol. Međutim u 39. minuti su imali sjajnu priliku kada je ponovo Gnarby šutem sa peterca zamalo postigao gol, ali je lopta prošla par centimetara pored lijeve stative.

Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao tako da se na odmor otišlo sa rezultatom 0-0.

Na početku drugog poluvremena AEK je izgledao bolje na terenu i imao je dvije izgledne prilike u 53. i 59. minuti, ali nisu uspjeli doći do vodstva.

Kazna je stigla u 61. minuti kada se nakon odbijanca u šesnaestercu Javi Martinez našao na pravom mjestu i poslao loptu u mrežu za 1-0.

Samo dvije minute kasnije Bayern dolazi do 2-0. Ponovo je napad išao sa lijeve strane i nakon ubačaja u peterac, Robert Lewandowski se našao sam pred praznim golom i poslao loptu u mrežu.

Igra AEK-a se tada praktično raspala i Bayern je u 67. minuti mogao do 3-0, ali je šut Lewandowskog golman AEK-a odbranio i zaustavio loptu tačno na liniji gola.

Bavarci su nakon toga stali na loptu i nisu previše napadali na gol AEK-a, tako da je konačni rezultat glasio 2-0.

Bayern je trenutno prvi u grupi E sa 7 bodova iz tri utakmica, 3 više od drugoplasiranog Ajaxa, koji u 21:00 na svom terenu dočekuje Benficu.

kovac

bayern5

bayern2

bayern6

bayern3

bayern4

Ne propustite