Palmer obećao da će SAD nastaviti da podržavaju Prištinu

Svijet
Palmer obećao da će SAD nastaviti da podržavaju Prištinu
.

Sjedinjene Američke Države će i dalje pružati snažnu podršku kosovskoj nezavisnosti, saopštio je danas u Prištini, zamjenik američkog državnog sekretara, Metju Palmer.

Palmer je to rekao nakon sastanka sa predstavnicima privremenih vlasti u Prištini, Hašimom Tačijem i Ramušem Haradinajem.

Kako su prenijeli prištinski mediji, Palmer je pozitivno ocijenio dosadašnja dostignuća Prištine i dodao da će Sjedinjene Države podržati evroatlantske integracije Kosova.

Kosovski premijer Haradinaj je rekao da "Sjedinjene Države imaju ključnu ulogu u svim procesima na Kosovu".

Dodao je da je Palmera informisao o situaciji na Kosovu i regionu, transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku i dijalogu Beograda i Prištine.

Tači je nakon razgovora s Palmerom na svom Facebook nalogu napisao da je sa američkim zvaničnikom razgovarao o nizu pitanjja ukljčujući članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama i dijalogu Beograda i Prištine.

"Nakon što je postizanje sporazuma između Makedonije i Grčke završeno, vrijeme je za postizanje sporazuma Srbije i Kosova. Amerika nas je potpuno podržala u ovom procesu", naveo je Tači.

Ne propustite