MOŽE MIRNO SPAVATI Evo koliko će Real morati isplatiti Lopeteguiju kad mu da otkaz!

Kiosk
MOŽE MIRNO SPAVATI Evo koliko će Real morati isplatiti Lopeteguiju kad mu da otkaz!
.

Real je u očajnoj formi i klub je u vjerovatno najtežoj krizi u historiji. Trostruki uzastopni prvak Evrope za vikend je samo produžio negativni niz od čak pet mečeva bez pobjede, a da stvari budu gore - u tom periodu su zabilježili samo jedan jedini bod u gradskom derbiju s Atleticom.

real

Posljednji udarac doživjeli su protiv Levantea (1:2), a postavili su negativan rekord od čak osam sati i jednu minutu bez pogotka! Zadnji je Real zabio prije gotovo mjesec dana, 20. septembra. Za pobjedu 1:0 protiv Espanyola tada je u 41. minuti pogodio Marco Asensio.

real1

Nakon toga Real nije uspio postići gol protiv Seville (0:3), Atletica (0:0), CSKA Moskve (0:1), Alavesa (0:1) te do 72. minute utakmice protiv Levantea, od kojeg je na svom terenu izgubio 1:2. 

real-madrid-vs-levante-india-time

Real je u sezonu, prvu nakon deset godina bez Cristiana Ronalda, ušao s velikim ambicijama, no od samog početka sve je krenulo nizbrdo i jasno je da je uprava kluba pogriješila s dovođenjem Julena Lopeteguija na klupu prvaka Evrope.

julen-lopetegui

Španski mediji pišu da je bivši selektor Furije već dobio otkaz te da se samo čeka pravi trenutak kad će mu ga uprava kluba uručiti. Međutim, ako žalite nesretnog Lopeteguija koji će tako nakon svega nekoliko mjeseci završiti na burzi rada, nemojte.

lopetegui

Za četiri mjeseca rada u Realu u trenutku otkaza dobit će čak 18 miliona eura jer mu ugovor istječe 2021. godine, a u klubu su se ljetos obvezali da će mu godišnje isplaćivati šest miliona. Navodno će mu meč protiv Viktorije u Ligi prvaka biti posljednji na klupi Kraljeva, a Florentino Perez već užurbano traži nasljednika. Zvao je već Antonija Contea, kao i bivše igrače Solarija i Gutija. Pojedini španski mediji tvrde da je toliko očajan da se obratio i Jose Mourinhu...

modric-mariano-lopetegui-real

lopetegi

lopet

conte2

jose-maria-guti-gutierrez

ex-real-madrid-player-santiago-solari

mourinho

(Novi.ba)

Ne propustite