Moja prijateljica svaki dan uho pritiska štipaljkom: Pogledajte zašto, jer ćete sigurno i sami željeti da probate JA SE NISAM POKAJALA

Praktična žena
Moja prijateljica svaki dan uho pritiska štipaljkom: Pogledajte zašto, jer ćete sigurno i sami željeti da probate JA SE NISAM POKAJALA
.

Uz pomoć štipaljke, koja vrši pritisak na konkretni nerv, može se riješiti neprijatnost ili bol. Refleksologija je područje medicine koje pritiskom na određena mjesta na tijelu, rješavaju problem bolova. Posebno je pogodna metoda za primjenu na uhu, jer upravo tu postoji mnogo nervnih završetaka.

Sa pritiskom na određene tačke, bolovi u određenim dijelovima mogu biti riješeni.

Preko ovih 6 tačaka, uho je povezano sa svim dijelovima tijela
 

s7
1. Ramena i leđa

s1

Gornji dio uha vezuje  se za leđa i ramena. Držite jednu štipaljku tokom 60 sekundi, i na taj način ćete se riješiti napetosti i smanjiti bol.

Za optimalne rezultate, postupak treba ponoviti nekoliko puta dnevno.


2. Organi

s2

Ova tačka je povezana sa svim organima u tijelu. Čak i laganom masažom prstima sebi pomoći. Međutim, ako stvarno imate unutrašnji bol, treba potražiti ljekarsku pomoć.

3. Zglobovi

s3
Gornji središnji dio uha pripada zglobovima. Za kočenje ili bolne ruke i noge, štipaljka je spas. Ukoliko imate hronične bolove, možda je ljekar ipak bolji izbor!

4. Sinusi i grlo

s4

Ovaj donji dio uha je povezan sa paranazalnim sinusima i grlom. Kad je hladno ili je u pitanju sinusna infekcija, štipaljka može učiniti čudo.

OVAJ ODVRATAN TREND JE ZAVLADAO ZEMLJOM: Muškarci kad vide da žene OVO NOSE, dođe im da okrenu glavu (FOTO)

5. Varenje

s5

Tik iznad ušne resice je tačka koja se dovodi u vezu sa probavom. Bol u stomaku ili grčevi mogu se smanjiti ili čak potpuno eliminisati. Usput, metoda se takođe može primijeniti i preventivno …

6. Glava i srce

s6

Uho je spojeno sa dva najvažnija dijela uha – glavom i srcem. Glavobolja ili srčani problemi mogu se smanjiti štipaljkom ili prstom.

s7

OBRATITE PAŽNJU: Djeca koja su na internetu više od tri sata dnevno, evo šta im se dešava

Ne propustite