SPRIJEČITE NASTANAK KAMENA U BUBREGU: Ovo treba da uradite ako želite da IZBJEGNETE UŽASAN BOL!

Porodica i zdravlje
SPRIJEČITE NASTANAK KAMENA U BUBREGU: Ovo treba da uradite ako želite da IZBJEGNETE UŽASAN BOL!
.

Kamen u bubregu je čvrsta kalcijumska struktura nalik kamenčiću koja se može se stvarati u bubrezima ili mokraćnim putevima. Nefrolitijaza je stručan izraz za pojavu kamenčića u bubregu, urolitijaza za pojavu kamenčića u mokraćnim putevima, a uretrerolitija za pojavu kamenčića u mokraćovodu i predstavlja čest problem koji se javlja kod svake 20. osobe u dobi od 20. do 49. godine. 

bubreg-bubrezi-bol-ledja

Kamenčići u bubrezima ili mokraćnim putevima se formiraju uslijed smanjene zapremine mokraće i taloženja kalcijuma i drugih supstanci koje čine kamen. Dehidratacija, smanjen unos tečnosti, predstavlja najčešći faktor rizika za nastanak ovog oboljenja. Kamen u bubreguse može slučajno otkriti na rutinskom ultrazvučnom ili rendgenskom pregledu, kada se simptomi još nisu pojavili, ili se prisustvo kamenčića u bubregu može prvi put u životu manifestovati u vidu vidu jakog, probadajućeg bola u leđima koji se spušta niz bok do prepone i pojave krvi u mokraći. 

bubrezi

Mnogi pacijenti bol od kamena u bubregu opisuju kao “najgori bol u životu”. Ukoliko se ovakvi bolovi jave hitno potražite ljekarsku pomoć. 

NJEMAČKI NOBELOVAC ZAPREPASTIO SVIJET: Rak se dobija od ove DVIJE NAMIRNICE, da su znali ljudi još bi bili živi

Broj pacijenata koji pate zbog kamena u bubregu godinama se povećava, a dvije besplatne stvari mogu da vas spase od ovog bolnog stanja.

 voda

Istraživanja pokazuju da kamen u bubregu lako može da se spriječi promjenom načina ishrane.

bubrezi

Dva glavna savjeta ljekara jesu da redovno pijete vodu i u odgovarajućoj količini smanjite unos soli. Treba da ograničite hranu koja sadrži oksalate, kao što su žitarice, praziluk, cvekla, celer, čokolada i proizvodi od soje.

 

 

 

 

Ne propustite