(VIDEO) PAO JE I PRVI SNIJEG: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana!

Vijesti
(VIDEO) PAO JE I PRVI SNIJEG: Evo kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana!
.

Kako je bilo najavljeno, nedjelja donosi početak promjene vremena.

Za razliku od prethodnih dana, U Hrvatskoj nebom dominiraju oblaci, a temperatura zraka su pale u odnosu na subotu. Iako se u većini predjela zadržava suho, oborina ima uz granicu BiH i Hrvatske, a na Dinari i Kamešnici počela je padati susnježica.

snijeg

U najvišim dijelovima planina iznad 1600 metara nadmorske visine temperatura zraka je pala na samo jedan stupanj iznad nule uz snježne pahulje, javlja Dalmacija danas.

Prema podacima meteorološke postaje na Velikoj Duvjakuši, bura puše na udare do 50 kilometara na sat, pa je osjet hladnoće ispod – 5 Celzijevih stupnjeva. Bura će u Dalmaciji puhati danas i sljedeća dva dana, ali oborina uglavnom neće biti. Bit će malo hladnije u odnosu na prethodne dane.

Kada je u pitanju naša zemlja, danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Bosni. Poslije podne prestanak padavine na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. U Hercegovini kiša poslije podne. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 9 do 14, na jugu zemlje od 18 do 23 °C.

vrijeme

U ponedjeljak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost. U ostatku Bosne pretežno oblačno vrijeme. Povremeno i ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša ili rosulja. Vjetar u Bosni slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od 1 do 7, na jugu od 8 do 14, dnevne od 11 do 17, na jugu od 17 do 23 °C.

oblacno

U utorak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano. U ostatku Bosne jutro oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima ponegdje u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne je moguća slaba i kratkotrajna kiša ili rosulja. Jutarnje temperature od 5 do 10, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 12 do 18, na jugu od 19 do 24 °C.

oblacno-vrijeme

U srijedu, u većem dijelu naše zemlje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne kiša uglavnom na sjeveroistoku Bosne. Do kraja dana ili u večernjim satima kiša se očekuje u većem dijelu Bosne. Na planinama, u večernjim satima, je moguć slab snijeg. Bez padavina na krajnjem sjeverozapadu Bosne i u Hercegovini. Jutarnje temperature od 2 do 9, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 16 do 23, na jugu do 26 °C.

kisa2

U četvratk u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti prema kraju dana. Slaba kiša ili rosulja je moguća ponegdje u Bosni u jutarnjim satima ili prije podne, U Hercegovini prije podne sunčano, a poslije podne prolazno naoblačenje. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 10 do 14, a dnevne na istoku Bosne od 8 do 13, u ostaku Bosne od 14 do 20, na jugu do 24 °C, saopćeno je iz Fedaralnog hidrometeorološkog zavoda.

oblacno

VREMENSKA PROGNOZA: Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme

Ne propustite