VUČIĆ IZAŠAO ZA GOVORNICU I KRENUO DA ČITA: Kad je vidio šta je napisano na papiru, ZASTAO JE I ODMAH DONIO ODLUKU!

Region
VUČIĆ IZAŠAO ZA GOVORNICU I KRENUO DA ČITA: Kad je vidio šta je napisano na papiru, ZASTAO JE I ODMAH DONIO ODLUKU!
.

 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jučer je učestvovao sa predsjednikom Austrije Aleksanderom van der Belenom na panelu Beograskog bezbjednosnog foruma „Zapadni Balkan i Evropska unija“.

DODIK SE SASTAO S VUČIĆEM: 'Mi imamo dobru komunikaciju i želimo da poboljšamo odnose'​

1

2

3

4

5

6

Vučić se uoči panela obratio prisutnima na engleskom, a onda iznenadio goste.

- Ovo je lijep govor, ali mi ga je napisao neko drugi, pa ću ga sad ostaviti i govoriti sam, rekao je Vučić na početku i dodao: Evo sad će me moji savjetnici ... 

7

Vučić je potom pomenuo izbore u BiH a onda govorio o Makedoniji i o tome kako su dvije zemlje sklopile dobar sporazum (o imenu) i našle dobro rješenje ali ga narod jednostavno nije prihvatio. 

- Narodu u Srbiji stvarno ništa ne znači kada kažete otvorićemo dva poglavlja, ali znači im da budu dio evropske porodice... Evo i Suzana mi se smije, odnosno smiješi - rekao je Vučić dodajući da Srbija čvrsto stoji na evropskom putu kao i da je vrijeme da učine nešto krupno za Zapadni Balkan ali da Evropa mora da zna da mora da održi svoja obećanja, piše "Kurir.rs".

Očekuje se da dijalog ponudi odgovore na pitanja kako Srbija doprinosi Evropi, koje su vrijednosti koje će Austrija promovisati tokom svog predsjedavanja Evropskom unijom, da li će politika proširenja ostati jedan od ključnih principa EU i kakva je vizija za budućnost regiona.

 

1649325-screenshot-3-ff

Smatra da EU treba da ponudi nešto veliko i "opipljivo" zemaljama Zapadnog Balkana, piše "N1".

"Ako govorimo o Srbiji - otvorićemo jedno ili dva poglavlja, da li mislite da je to vijest za građane, jer niko ne zna šta će se dogoditi potom (…) Nikada nismo molili EU za više para, nismo kukali za novac, zahvalni smo sve za donacije, kažem ovo zato što nam je potrebno da uradimo nešto veliko na Zapadnom Balkanu, moramo da ponudimo nešto veliko za budućnost Zapdanog Balkana, jer ako potcjenimo volju ljudi i razočarenje naroda na koje nismo računali, palašim se da će nas dovesti u sitaciju da nećemo moći da održimo mir i stabilnost", ocijenio je Vučić.

vucic

Oceijnio je i da je očigledno da se narodu u Makedoniji nije svidjelo ono što im je ponuđeno, a da na to u EU nisu računali.

“Ono što se dogodilo u Makedoniji je da dogovor dvije strane, dobar dogovor i za Grčku i za Makedoniju, ne prođe, jer se ljudima nije dopao, a umesto to da se priznaju, neki se sada igraju matematičkim formulama o većini na jednoj ili drugoj strani”, rekao je Vučić.

On je poručio da Srbija ostaje privržena ideji održavanja mira i bezbjednosti u regionu.

"Srbija je predividv i pouzdan partner u regionu", kazao je Vučić i dodao da će Srbija nastaviti svoj evropski put.

vucic

Dodao je i da su kada je prije pet godina dolazio u Brisel, svi slušali sve, a sada mu se čini “da oni u Italiji ne čuju šta govori Francuska”.

(Foto: Kurir.rs)

 

Ne propustite