ZANIMLJIVA SITUACIJA U NBA LIGI: Zbog Marjanovića morali mjeriti visinu obruča!

Košarka
ZANIMLJIVA SITUACIJA U NBA LIGI: Zbog Marjanovića morali mjeriti visinu obruča!
.

Košarkaši Los Angeles Clippersa su na startu nove NBA sezone na svom terenu dočekali Denver Nuggetse i upisali poraz 98:107.

Bio je to također okršaj između srpskih igrača, Boban Marjanovića i Miloša Teodosića sa jedne strane i Nikole Jokića sa druge. Miloš Teodosić nije igrao utakmicu jer je bio nedovoljno oporavljen, ali su zato i Marjanović i Jokić odigrali jako dobro.

Jokić je čak bio najbolji igrač gostiju - za 33 minute postigao je 21 poen (šut za dva 5/9, za tri 1/4, slobodna bacanja 8/10), a imao je i osam skokova, pet asistencija, te po jednu blokadu i ukradenu loptu. Pratili su ga Harris (19), Barton (19) i Millsap (11 poena, uz 16 skokova, ali šut 1/7).

Marjanović je sa druge strane za 17 minuta na parketu dao 18 poena (realizacija šuta 6/8), i ostvario osam skokova. Ispred njega je bio jedino Tobias Harris sa 20, a iza Bobija su ostali Gallinari (16) i Williams(14).

Bobi je u mnogim situacijama dominirao ispod koša pa je tako Marjanović u jednom trenutku zakucao preko dvojice protivničkih igrača. To je međutim izazvalo prekid meča, jer su sudije tražile da se izmjeri visina na kojoj je ostao obruč, imajući u vidu njihov stav da ga je Boban izmjestio iz osnovnog položaja.

 

Ne propustite