Salvini: Italija neće podržati obnovu sankcija Rusiji

Svijet
Salvini: Italija neće podržati obnovu sankcija Rusiji
.

Italija neće poduprijeti obnovu ekonomskih sankcija Europske unije prema Rusiji, kazao je u srijedu na poslovnoj konferenciji u Moskvi talijanski potpredsjednik vlade Matteo Salvini.

Salvini je odbio kazati planira li se Rim suprotstaviti svojim europskim partnerima te uložiti veto u nadolazećoj raspravi oko sankcija. Europske sankcije Rusiji traju od krize u Ukrajini 2014. EU je u međuvremenu opetovano obnavljao sankcije, a trenutna runda kažnjavanja Rusije istječe u siječnju.

"Ukoliko nas pitaju hoćemo li potvrditi sankcije, mi ćemo reći ne", kazao je Salvini u videu iz Moskve koji je prenošen putem Facebook livea, javlja Hina. "Jasno je da nema nikakvog smisla da ih se provodi", dodao je.

Na pitanje hoće li Italija uložiti veto na obnovu sanckija, Salvini je rekao kako "može odigrati džoker veto samo jednom".

Talijanski potpredsjednik vlade naglasio je da Italija ratuje s Bruxellesom na drugim frontama, uključujući europski proračun i reformu vezanu za imigracije te oko talijanskog proračuna za 2019. "Ukoliko to odbiju, ne znam na koju ću kartu ja odigrati", dodao je Salvini.

Ne propustite