GORIVO OD NOVE GODINE ĆE IMATI NOVU CIJENU: Vozači, evo koliko ćete plaćat po litru

Vijesti
GORIVO OD NOVE GODINE ĆE IMATI NOVU CIJENU: Vozači, evo koliko ćete plaćat po litru
.

Cijene goriva i u Bosni i Hercegovini nastavljaju da rastu. Nakon novog poskupljenja, stigla je još jedna loša vijest - od Nove godine će biti još skuplje.

Kako tvrdi Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport RS, postoje pretpostavke da će cijene goriva od naredne godine biti i 2,5 KM po litru (1,25 eura), pišu "Nezavisne novine".

gorivo

On kaže da su na protestima zbog visoke cijene goriva na to upozoravali i da im nije jasno zbog čega raste. Nova cijena goriva na većini pumpi u FBiH je 2,41 KM. 

"Cijena u RS je trenutno od oko 2,27 pa do 2,39 KM, te se ide ka tome da se u novu godinu uđe sa 2,5 KM po litru goriva. Suvišno je razgovarati o tome šta viša cijena znači za nas prevoznike", rekao je Grbić za "Nezavisne". 

gorivo

On ističe da cijene barela na svjetskom tržištu nisu opravdavajući razlog, jer su u nekoliko navrata bile niske, a u BiH su išle naviše, a kad je cijena barela bila viša od 100 dolara gorivo je bilo jeftinije nego što je danas na benzinskim pumpama. 

"Nije ključni problem poskupljenje nafte na svjetskom tržištu, ključni problem su dve akcize koje imamo", rekao je Grbić i dodao da su cijene u Austriji, Nemačkoj i Italiji niže kada se uporede standard i bolje poslovno okruženje kod njih. 

gorivo1

On je naveo da su tražili od države da se odrekne jednog dela od nameta za dobrobit prevoznika, ali nisu naišli na razumijevanje.

gorivo3

NATRPAO JE 130 KILOGRAMA ŠEĆERA U LIDLU I KRENUO KA KASI: A onda se sve saznalo, OVO JE PRAVA ISTINA O JEFTINIM PROIZVODIMA IZ LIDL-A!

Ne propustite