Govedarica: Nije bilo riječi o mojoj smjeni, pokazali smo jedinstvo

Bosna i Hercegovina
Govedarica: Nije bilo riječi o mojoj smjeni, pokazali smo jedinstvo
.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je da na današnjoj sjednici Predsjedništva SDS-a nije bilo riječi o njegovoj smjeni.

Kaže da je od svih članova Predsjedništva dobio podršku da se istraje na dokazivanju, kako tvrdi, neregularnosti na proteklim općim izborima, 7.oktobra.

Govedarica je u izjavi novinarima rekao da nije zadovoljan izbornim rezultatom, koji je mogao biti neuporedivo veći, posebno za Narodnu skupštinu RS-a, a da će sve buduće aktivnosti SDS-a definisati Glavni odbor stranke.

- Uvjeren sam da će Glavni odbor donijeti odluke koje su interesu RS-a i SDS-a – rekao je on.

Nakon višesatne sjednice Predsjedništva SDS-a, Govedarica je naveo i da će SDS, po objavljivanju preliminarnih rezultata izbora, tražiti ponovno prebrojavanje glasova za funkciju predsjednika RS-a, posebno zbog velikog broja nevažećih listića, a sumnjaju da postoje i falsifikovani listići.

-Tražimo da se utvrdi originalnost glasačkih listića, odnosno koliko ih je falsifikovanih bilo 7.oktobra, a na osnovu kojih je izvršena izborna prevara - ustvrdio je on.

Predsjedništvo SDS-a je, kako je naveo, jedinstveno utvrdilo današnje stavove, kako je naveo, bez obzira na neke najave o podjelama u stranci.

Kandidati SDS-a, odnosno Saveza za pobjedu nisu na izborima 7.oktobra, izabrani za entitetskog predsjednika, odnosno srpskog člana Predsjedništva BiH.

Ne propustite