Iz Federalnog ministarstva 100.000 KM za sanaciju klizišta u Vogošći

Bosna i Hercegovina
Iz Federalnog ministarstva 100.000 KM za sanaciju klizišta u Vogošći
.

 Ugovor o sufinansiranju sanacije klizišta Mehtefčići danas su potpisali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić.

Martić je istaknuo da je početkom godine raspisan Javni poziv za raspodjelu sredstava iz tekućeg transfera drugim razinama vlasti i fondovima – za sanaciju šteta nastalih usljed poplava i klizišta, na koji je aplicirala Općina Vogošća i odobrena su sredstva u iznosu od 100.000 KM.

- Ugovorom su jasno definisane obaveze Ministarstva i Općine Vogošća. Nadamo se da će projekat biti uspješno realizovan. I ranijih godina smo sarađivali sa Općinom Vogošća i sva dodjeljena sredstva su bila opravdana - rekao je ministar Martić.

Radi se o velikom projektu sanacije klizišta Mehtefčići u MZ Svrake. Okvirna vrijednost ovog projekta je oko 760.000 KM.

- Sredstvima koja smo dobili od resornog ministarstva biće urađena jedna faza. Sve smo do sada radili sa Zavodom za izgradnju Kantona Sarajevo. Očekujemo da će i kroz kantonalna resorna ministarstva dio sredstava biti prebačen Zavodu kako bi mogli provesti potrebene procedure oko odabira izvođača radova po fazama. Nadama se da će ova sredstva i planirana sredstva u 2019. godini biti utrošena i opravdana do sredine naredne godine - izjavio je načelnik Smajić.

Ne propustite