SMRŠALA JE 45 KILOGRAMA ZA DVIJE GODINE, SVE ZBOG OVE TRI STVARI: Počela ih je raditi svaki dan i SADA MOŽE OBUĆI BIKINI BEZ STIDA!

Praktična žena
SMRŠALA JE 45 KILOGRAMA ZA DVIJE GODINE, SVE ZBOG OVE TRI STVARI: Počela ih je raditi svaki dan i SADA MOŽE OBUĆI BIKINI BEZ STIDA!
.

Djevojka po imenu Rebeka Grafton iz Filadelfije imala je više od 111 kilograma kada je shvatila da mora da smrša. Izgubila je 45 kilograma za dvije godine, ali u tome možda ne bi uspjela da nije primijenila ova tri važna savjeta za mršavljenje. 

Rebeka Grafton iz Filadelfije uvijek je bila bucmasta, ali taj problem postao je nepodnošljiv poslije završetka fakulteta, jer se preselila u svoj stan i sama sebi kuhala, a kilogrami su se samo gomilali.

IMA 63 GODINE I NIKO NE MOŽE SKINUTI POGLED: Ovo je početak, kada joj vidite lice ništa vam neće biti jasno

Poslije odmora koji je provela na Jamajci, Rebeka je 13. januara 2014. godine počela dvije godine dugu bitku sa kilogramima.

rebeka05

"Nisam htjela da gledam slike sa mog putovanja na Jamajku i nisam mogla da se prisjećam koliko je bilo zabavno, jer sam bila tako debela na fotografijama", priča Rebeka.

Tada je znala da mora nešto da preduzme.

Kako je vrijeme odmicalo i kilogrami nestajali, primijetila je da joj pomažu ova tri pravila za mršavljenje.

rebeka04

1. Počela je da broji kalorije

"Počela sam da koristim aplikaciju za praćenje kalorija koje unosim u organizam, ali i one koje sam potrošila dok sam vježbala. Tako sam znala koliko toga smijem da pojedem u svakom trenutku", kaže Rebeka.

Ona je poslije počela da prati i koliko unosi grama proteina, ugljenih hidrata i masti, kako bi se što pravilnije hranila.

rebeka01

2. Imala je povremene "izlete" 

Krajem sedmice dopuštala je sebi "izlete", odnosno nije se slepo držala plana ishrane, uglavnom se držala pravila  80/20 u ishrani. To znači da 80 posto vremena jedete zdravo, a ostatak vremena sebi ćete da priuštite omiljeno jelo, poslasticu, piće...

"Sjajno je biti dosledan u poštovanju pravila zdrave ishrane i brojanju kalorija ili makroa, ali ako dozvolite sebi neke male grijehove može da bude korisno, jer ćete tako da zadovoljite neke potrebe za određenim namirnicama i lakše ćete da izdržite na svom putu", objašnjava Rebeka. 

Ovako je izgledao njen jelovnik.

rebeka06

Doručak

Omlet od bjelanceta s povrćem kao što je spanać ili i prokelj, s mladim sirom i malo grčkog jogurta. Kafa sa šlagom.

Ručak

Grilovana piletina sa salatom od boranije i mrkve.

Užina

Pecivo s malo mladog sira.

Večera

Grliovani losos, mali slatki krompir i špargle. 

Desert

Čokoladna proteinska pločica. 

3. Vježbala je svaki dan

Najvažnija stavka u Rebekinoj transformaciji bilo je vježbanje i to po sat vremena dnevno.

rebeka02

Kombinovala je razne vježbe u teretani ili kod kuće, vozila bicikl, trčala. Čak je i nedeljom, u zavisnosti od toga kako se osjećala, ponekad trčala oko 16 kilometara.

Kako se su brojevi na vagi smanjivali, Rebeka je bila sve hrabrija da nastavi dalje.

"Gledati moje tijelo kako se menja, bila je najluđa stvar za mene. Obim mojih prstiju se smanjivao. I prvi put u životu imala sam ravan stomak i konačno dovoljno samopouzdanja da nosim bikini u javnosti. Lice mi se toliko promijenilo, da me ni mama nije prepoznala u javnosti!",  nastavlja ova djevojka.

rebeka03

Rebeka ima Instagram profil na kojem je dijelila svoje recepte, selfije iz teretane i naravno pomenute savjete za mršavljenje.

Danas mnogi u njenoj priči nalaze nadahnuće i snagu da krenu njenim putem. Tako Rebeka na ovoj društvenoj mreži ima više od 137.000 pratilaca.

rebeka

"Stalno dobijam i čitam komentare i poruke od žena koje kažu da su zbog mene imale dovoljno hrabrosti da uđu u teretanu prvi put ili su zbog mene odlučile da promijene svoje navike u ishrani i krenu da gube kilograme prateći moje savjete", dodala je Rebeka.

rebeka07

OBJAVIO OGLAS DA PRODAJE DJEVOJKU, ALI OVO NIJE OČEKIVAO: Čekajte da vidite kakva je njena reakcija!

Ne propustite