TRUMP: 'Saudijski princ nema informaciju o dešavanjima u Istanbulu'

Svijet
TRUMP: 'Saudijski princ nema informaciju o dešavanjima u Istanbulu'
.

Američki predsjednik Donald Trump je izjavio da mu je saudijski prijestolonasljednik, princ Mohammed bin Salman kazao da nema informacija o tome šta se desilo u zgradi konzulata u Istanbulu.

Trump je putem Twitter profila napisao da je telefonom razgovarao sa saudijskim princom bin Salmanom.

"Upravo sam razgovarao sa prijestolonasljednikom Saudijske Arabije. Kazao mi je da nema nikakvih informacija o tome šta se dogodilo u zgradu saudijskog konzulata u Turskoj. Bin Salman je bio zajedno sa državnim sekretarom Mikeom Pompeom dok smo razgovarali telefonom. Rekao mi je da će brzo djelovati kako bi završio istragu o ovom pitanju. Odgovori će uskoro biti poznati", naveo je Trump, javlja Anadolija.

Podsjetimo, državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Mike Pompeo, koji boravi u Saudijskoj Arabiji, sa princom Mohammedom bin Salmanom je razgovarao o nestanku novinara "Washington Posta" i saudijskog državljanina Jamala Khashoggija.

Novinar i kolumnista lista "The Washington Post" Khashoggi nestao je 2. oktobra nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu. Poznat je kao kritičar politike koju vodi aktuelna vlast Saudijske Arabije.

Radna grupa koju čine turski i saudijski istražitelji sinoć je vršila istragu unutar kompleksa konzulata u Istanbulu, a danas je saopćeno da će pregledati i rezidenciju saudijskog konzula.

Ne propustite