Građani ne mogu vjerovati: Djelatnica MUP-a od početka podržava 'Pravdu za Davida', EVO ŠTA JOJ SE SADA DESILO!

Bosna i Hercegovina
Građani ne mogu vjerovati: Djelatnica MUP-a od početka podržava 'Pravdu za Davida', EVO ŠTA JOJ SE SADA DESILO!
.

Već više od 200 dana traju protesti u Banjaluci, a na kojima se traži istina i pravda za Davida Dragičevića.

davor-nsl

Facebook grupa već broji više od 300 hiljada članova, a danas se u njoj javila i djelatnica MUP-a RS, koja tvrdi da zbog podrške istoj, sada snosi posljedice.

pravda-za-davida-108-dan-36k1c7on4qv6nqa2s8nx8g

Od 2005. radim u MUP, živim u Banja Luci ,od samog osnivanja grupe Pravda za Davida član sam iste. Koliko mi obaveze dozvoljavaju odlazim na Davidov trg da svojom malenkošću dam podršku Davoru da u nadljudskim naporima sazna istinu o ubistvu svog sina. Danas mi je uručeno rješenje o privremenom rasporedu u Policijsku upravu Prijedor počev od 17. 10. 2018. u trajanju od 6 mjeseci uz obrazloženje da se u PU Prijedor OČEKUJE povećan obim poslova. Samohrana sam majka šestogodišnjeg dječaka koji ide u školu i ne znam ko će da ga vodi i odvodi iz škole, ne znam da li će ga čekati ručak, ne znam da li ce ići u park da se igra sa vršnjacima, ne znam da li ću imati vremena da mu objasnim zadaću ali jedno znam od svojih ljudskih uvjerenja nikada neću odustati baš zbog svog dječaka, napisala je ona.

davida1

Na ovaj status je uslijedila lavina komentara, a neki od članova iz Banjaluke su joj čak ponudili pomoć ukoliko bude trebala nekog ko će čuvati njenog sina, da će to rado raditi i besplatno!

pravda-za-davida-davor-dragicevic

pravda-za-davida-davor-dragicevic2

JOSIP IZ MOSTARA OBJAVIO SLIKU U GRUPI "PRAVDA ZA DAVIDA", DAVOR NE MOŽE SEBI DOĆI: "Zar je moguće da je ovo uradio?" (FOTO)​

I 205. dan građani i grupa 'Pravda za Davida' okupili su se na Trgu u Banjaluci, tražiti istinu i pravdu za Davida Dragičevića.

davor

Još 28 dana. Završit će kako mora. Četrnaestog novembra ko hoće da stane iza mene iza grupe 'Pravda za Davida' neka dođe. Svako ko se boji i ima sumnju, ne treba da bude ovdje, započeo je Davor Dragičević večerašnje okupljanje.

I ovaj put okupljeni su držali pesnice u vazduhu uz pjesmu “Klinac u getu”, nakon čega su svi krenuli u Opštinu gdje je ušao i Davor Dragičević sa Davidovom slikom u rukama.

davor1

Svi prisutni su uzeli po broj u prijemnoj kancelariji, uzvikujući “Ko je ubio Davida” i “Ostajemo uz Davora”.

JOSIP IZ MOSTARA OBJAVIO SLIKU U GRUPI "PRAVDA ZA DAVIDA", DAVOR NE MOŽE SEBI DOĆI: "Zar je moguće da je ovo uradio?" (FOTO)​

U Gradskoj upravi su se zadržali desetak minuta u, a Davor je na oglasnoj tabli u hodniku ostavio poruku “Ko je ubio Davida”.

Nakon toga su se ponovno uputili ka Trgu gdje se je okupljenima ponovno obratio Davor Dragičević.

davor2

Do ponedjeljka 22. ja imam svoj način građanske neposlušnosti, rekao je Davor i dodao kako nema koga poslati na fakulet, nema kome kupiti odjeću i hranu, te da on neće plaćati račune.

Od ponedjeljaka od 7:30, ko god ne radi može se ovdje okupiti. Soroš je poslao pare meni lično platit ću vam sve. Idemo od pola 8 ujutro do pola 4 idemo na posao, poručio je Davor.

pravda-za-davida-3

Također je dodao da će sljedeće sedmice sva imena biti objavljena na Facebook stranici, a on zna šta će od  14 novembra.

Ja od 14 neću ni da ljubim sliku ovu ni da gledam na video materijal živog Davida. Ako u akciju ne krenem i prije toga što je vrlo moguće.

Završit će kako mora, da vide Davide. Idemo do kraja, završio je Davor.

pravda-za-davida-1-1

NA TRGU VIŠE NEMA DAVORA, ŠATOR JE SKLONJEN: Oglasio se riječima koje kidaju dušu "Ne mogu više"!

Ne propustite