Sindikat Arcelor Mittal-a traži hitan sastanak sa Vladom RS-a

Bosna i Hercegovina
Sindikat Arcelor Mittal-a traži hitan sastanak sa Vladom RS-a
.

Sindikalna organizacija "Arcelor Mittal" Prijedor traži hitan sastanak sa Vladom Republike Srpske kako bi bila razmotrena odluka Vlade o saglasnosti Investiciono-razvojnoj banci na osnovne elemente za organizovanje posebne aukcije za prodaju akcija Rudnika željezne rude (RŽR) "LJubija".

U saopštenju sindikata, nakon vanrednog sastanka Upravnog odbora ove organizacije, zatraženo je i da se Grad Prijedor uključi konkretnim aktivnostima da bi se na tom prostoru nastavilo rudarstvo.

"Sindikat `Arcelor Mittala` podržaće svaku aktivnost Grada na očuvanju radnih mjesta i prosperitetu grada", navodi se u saopštenju.

Kako navodi Srna, među zaključcima sastanka je zahtjev da se uključi Konfederacija sindikata da bi svojim kapacitetima zaštitila radnike i njihova radna mjesta, uključujući sve institucije u realizaciju ostvarenja prava radnika.

"Sindikat u svom punom kapacitetu i svim raspoloživim sredstvima istrajati u borbi za osnovno radničko pravo /pravo na rad/", navodi se u saopštenju sindikalne organizacije prijedorskih rudara.

Vlada Republike Srpske dala je 11. oktobra saglasnost Investiciono-razvojnoj banci (IRB) Republike Srpske, kao ovlaštenom prodavcu državnog kapitala u preduzećima, na osnovne elemente za organizovanje posebne aukcije za prodaju akcija Rudnika željezne rude (RŽR) "Ljubija" Prijedor.

Ne propustite