DOKTORI UPOZORAVAJU, UNIŠTAVAJU SRCE, PLUĆA I BEŠIKU: Ove cigarete izazivaju tumore I TO ONE NAJGORE VRSTE!

Zdrav život
DOKTORI UPOZORAVAJU, UNIŠTAVAJU SRCE, PLUĆA I BEŠIKU: Ove cigarete izazivaju tumore I TO ONE NAJGORE VRSTE!
.

Iako su godinama naučnici tvrdili kako su ove cigarete bezbjedne po zdravlje, najnovija istraživanja tvrde drugačije.

Naime, prema rezultati jedne studije pokazali su kako korisnici elektronskih cigareta imaju povećani rizik da obole od raka pluća, srca i bešike.

22298

RIJEŠITE SE PUŠENJA ZAUVIJEK: Ovo su dvije vježbe za vaša pluća zbog kojih će vam se cigarete ZGADITI!

U studiji koju su sproveli istraživači sa Medicinskog fakulteta u NewYorku, izložili su miševe na dvanaest nedjelja dimu elektronskih cigareta, što je ekvivalent sa deset ljudskih godina, a do kraja eksperimenta, dim je oštetio DNK pluća, srca i bešike.

e-cigareta-elektronska-cigareta

- Dokazi ukazuju na "skoro nedvosmisleni" zaključak da se nikotin može pretvoriti u karcinogen jednom u ljudskom tijelu - rekao je autor studije Mun Šong Tang, profesor medicine životne sredine i patologije na Medicinskom fakultetu u NewYorku.

Do sada su proizvođači oglašavali elektronske cigare kao zdraviju alternativu tradicionalnim duhanskim proizvodima.

DAN POČINJETE KAFOM I CIGARETAMA NA PRAZAN STOMAK? Evo koje stravične posljedice to ima na vaše tijelo!

Istraživanja su pokazala kako i "light" verzija izaziva ozbiljne posljedice.

Light cigarete, sa rupicom u sredini su još prije 50 godina predstavljene kao zdravija verzija cigareta, ali ove rupice omogućuju konzumentima da udišu veću količinu dima od cigareta, dima koji sadrži visoke nivoe hemikalija i toksina.

cigarete-pusenje

Upravo ova rupica omogućava cigareti da brže gori i tako stvara više kancerogena koji dolaze do ljudskih pluća.

Ukoliko želite da prestanete pušiti, savjetujemo da napravite ovaj preparat i više nikada nećete zapaliti niti jednu cigaretu.

 
Ukoliko želite prestati pušiti, preporučujemo vam da pokušate ove dvije vježbe.

Radi se o dubokom udisaju i izdisaju – iz stomaka, pomoću kojeg se razvijaju i treniraju disajni putevi, a to znači da ih možete očistiti od otrova koji se vremenom talože. 

Najbolja stvar je što vam za izvođenje vježbi nije potrebna nikakva posebna priprema, one su veoma lagane, a najbolje je da ih ponavljate ujutru i tokom dana i u trenucima kada osjetite veliku želju za nikotinom. Ubrzo ćete primijetiti kako se smanjuje želja za cigaretama.

pusenje

Prva vježba

Svaki put kada poželite da zapalite cigaru, probajte da napustite zatvoren prostor i vrijeme provedete na vazduhu. Stojite uspravno i potrudite se da opustite svaki dio tijela. Potom napravite dubok udah i zadržite dah nekoliko sekundi. Sada postepeno izdahnite, a na kraju samog izdaja ponovo zadržite dah par sekundi. Vježbu je potrebno ponavljati deset puta.

Istraživanje je konačno dokazalo: Pogledajte da li pušenje u trudnoći UTJEČE NA RAZVOJ DJETETA!

 

Napomena: U početku se može desiti da nakon više ponavljanja vježbe osjetite blagu vrtoglavicu. Ne brinite, ona je povezana sa zasićenjem mozga kiseonikom.

pusenje1

Druga vježba

U trenucima kada imate goreću želju da zapalite cigaretu, potrebno je da sporo udišete vazduh kroz nos, a potom ga malo brže izdišete. Na početku praktikovanja vježbu radite polako, a kasnije ubrzajte tempo. Vježba se sastoji iz 30 udaha i izdaha, potom slijedi minut odmora, a broj ponavljanja je pet.

vhjkw7e8-cigarete-pusenje-1-3

 

 

 

 

Ne propustite