Prva postava španske U21 reprezentacije vrijedi više od 250 miliona eura i izgleda IMPRESIVNO

Kiosk
Prva postava španske U21 reprezentacije vrijedi više od 250 miliona eura i izgleda IMPRESIVNO
.

Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine, koje će biti odigrano 2019., moglo bi biti jedno od najzanimljivijih. Među do sada plasiranim reprezentacijama možemo tražiti i favorite natjecanja, a kada se vide kakve bi momčadi neke od ovih država mogle poslati na Euro, zaboli glava od kvalitete. Najbolji je primjer Francuska koja bi na ovo natjecanje defacto mogla poslati momčad čija je prva jedanaestorica vrijedna gotovo pola milijarde eura, ali smo sigurni da Kylian Mbappe, Ousmane Dembele, Lucas Hernandez i Benjamin Pavard neće igrati na Evropskom prvenstvu, ali i bez njih Trikolori mogu poslati nevjerovatno jaku reprezentaciju te se s razlogom može reći kako su oni najveći favoriti turnira.

Na drugom mjestu mogli bi staviti Španiju koja bi također mogla sastaviti ekstra jaku i ekstra skupu momčad čija prva jedanaestorica prema Transfermarktu vrijedi 262,5 miliona eura. Od igrača rođenih nakon 1. januara 1996, koji imaju pravo nastupa na Euru, a koji su trenutno ipak bliže seniorskoj nego mladoj reprezentaciji Španci imaju Marca Asensija. Ofanzivac Reala mogao bi zaigrati u samom vrhu napada, a s krilnih pozicija bi mu pomagali Mikel Oyarzabal iz Real Sociedada te Adama Traore iz Wolverhamtona.

Najbolji klasični napadač je Borja Mayoral (Levante), tu je i 18-godišnji Abel Ruiz (Barcelona), a na krilima su još i Alfonso Pedraza (Villarreal), Inigo Cordoba (Ahletic), Ferran Torres (Valencia) te Dinamov Dani Olmo. Španski purger košta oko 6 miliona eura po Transfermarktu i najskuplji je igrač u rosteru Modrih, ali u ovom društvu je među jeftinijima.

borja-mayoral

Bogati su Španci u srcu veznog reda. U 'našoj' momčadi su tri pozicije uzeli Fabian Ruiz (Napoli), Rodri (Atletico Madrid) i Carlos Soler (Valencia), a mogli smo umjesto njih staviti Pabla Fornalsa (Villarreal), Danija Ceballosa (Real), Mikela Merina (Real Sociedad) ili najmlađe među njima Carlesa Alenu (Barcelona), Frana Beltrana (Celta) ili Brahima Diaza (Manchester City).

Mlada Furija ima i dobra rješenja u odbrani. Na lijevom beku su tu Junior Firpo (Betis) koji se doduše još nije odlučio između Dominikanske Republike i Španije, Aaron Martin (Mainz), Juan Miranda (Barcelona), Toni Lato (Valencia), Marc Cucurella (Eibar) i Angelino (PSV); desno su Pol Lirola (Sassuolo), Pablo Maffeo (Stuttgart), Sergi Palencia (Bordeaux) i Francis Guerrero (Betis); a za stoperske pozicije konkuriraju Unai Nunez (Athletic Bilbao), Jesus Vallejo (Real Madrid), Jorge Mere (Koln), Peru Nolaskoain (Athletic) te Jorge Cuenca (Barcelona). Na golu su opcije Unai Simon (Athletic), Antonio Sivera (Alaves) i Jokin Ezkieta (Barcelona).

marc-cucurella

Španski selektor U21 reprezentacije Luis de la Fuente ima slatke brige – nevjerovatno je mnoštvo mladih igrača koji nadiru te konkuriraju za nastup na Evropskom prvenstvu za mlade sljedeće godine, a donja postava bi zadala velike muke i mnogim 'starijim' reprezentacijama:

2

(Novi.ba)

Ne propustite