OBJAVLJENI DOKAZI DA JE DODIK VARAO, BANJALUKA NA NOGAMA: Pogledajte ovu sliku i sve će vam biti jasno! (FOTO)

Aktuelno
OBJAVLJENI DOKAZI DA JE DODIK VARAO, BANJALUKA NA NOGAMA: Pogledajte ovu sliku i sve će vam biti jasno! (FOTO)
.

Milorad Dodik, predsjednik RS i novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH bez imalo zadrške je slagao sve one koje su ga sinoć gledali u emisiji Ćirilica televizije Happy.

DODIK ME UDARIO, HAPŠEN SAM I NE ZNAM ZAŠTO: Stanivuković se odriče naknade: “Dio novca dajem Fondaciji “PRAVDA ZA DAVIDA”​

On je u pokušaju da opravda krađu na izborima, na način kako samo njemu pristaje, iznio niz laži i netačnih informacija.

dodik-laz

Tako je Dodik rekao:

"Vi imate situaciju da se sad pravi fama da je nešto pokradeno. Nije niko pokrao. Nije pokradeno i gotovo. Evo ti samo jedan dokaz.

Nevažeći listići u jednom muslimanskom mjestu kod Doboja, Kotorsko, ima oko 1.000 glasča. Na tom biračkom mjestu Milorad Dodik nije dobio niti jedan glas. Ivanić je dobio 650, a onih ostalih 350 su ubačeni kao prazni. Znači, nisu glasali ni za koga. I to se računa kao nevažeći listić. Međutim, ovi hoće da prikažu to kao da je to neko ne znam ni ja šta učinio. Evo prazan lčisti, izašao je predjsednik izborne komisije i rekao, evo to je to."

dodika

Ipak, da ništa od ovog nije tačno pokazuju podaci sa biračkog mjesta koje je Dodik naveo.

Jednostavnim uvidom u rezultate izbora iz Kotorskog vidimo da u Kotorskom ima 2.032 birača od čega je njih 704 izašlo na izbore.

kotorsko-a

Za Mladena Ivanića glasalo je 391 glasač, a za Dodika 107, dok je nevažećih praznih listića bilo samo 60, a ne 350 kako to tvrdi predsjednik RS.

Predsjednik Republike Srpske i novoizabrani član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik izjavio je da će mu prvi potez u Predsjedništvu biti imenovanje reditelja Emira Kusturice za savjetnika.

dodik

On je u intervjuu za "Večernje novosti" od utorka rekao i da će mu među prvim potezima biti izmjena Poslovnika Predsjedništva, ali i postavljanje zastave Republike Srpske u zgradi Predsjedništva.

- Moj bazični kabinet kao srpskog člana Predsjedništva bit će u Istočnom Sarajevu, u Administrativnom centru RS. Tu ću obavljati svoje dužnosti. Kada budu sastanci u Predsjedništvu BIH, vidjet ćemo. Ako ne bude zastava RS u Predsjedništvu, sjednice ćemo održavati putem linka - rekao je Dodik.

milorad-dodik3-810x540

Upitan očekuje li pritisak druga dva člana Predsjedništva po pitanju članstva BiH u NATO, Dodik je rekao da od toga nema ništa, odnosno da dolazi u obzir saradnja putem Partnerstva za mir.

On je dodao i da namjerava predložiti ostalim članovima Predsjedništva odluku da zatraže od EU da BiH dobije status kandidata bez obzira na stanje u njoj, jer bi taj status "umnogome stabilizirao stanje".

dodik-prst

- Ovo je prilika za EU da pokaže da se zalažu da BiH bude dio EU. Ovo treba da se gleda kao molba, a ne ucjena - zaključio je Dodik.

Govoreći o čestitki koju je nakon izbora dobio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Dodik je rekao da mu je on poručio da RS i Srbija grade još bolje odnose, kao i Srbija i BiH.

dodik-na-glasanju2

- Radujem se tome da BiH i Srbija grade bolje odnose. BIH nije Sarajevo i to svima mora biti jasno. Isto tako BiH nije jedan član Predsjedništva - rekao je Dodik.

dodik-tri-prsta-zastava

DODIK POTEZOM U EMISIJI IZNENADIO KOMŠIĆA I DŽAFEROVIĆA: Kad je ovo rekao oni su JEDVA mogli PROGOVORITI!

(Novi.ba/Buka)

Ne propustite