SPREMITE SE, ZBOG OVIH PROIZVODA NASTAT ĆE HAOS ŠIROM SRBIJE: Svi žele ovo kupiti!

Region
SPREMITE SE, ZBOG OVIH PROIZVODA NASTAT ĆE HAOS ŠIROM SRBIJE: Svi žele ovo kupiti!
.

Među deset najprodavanijih proizvoda bili su banane, krem bananice, ali i pivo od pola litre. dok na listi prvih deset namirnica nema mesa, ali ni kućne hemije, saopštili su iz Ministarstva trgovine Srbije. 

Takođe flaširana voda se kupovala više nego ulje, a pravi hit među Srbima je instant kafa "tri u jedan".

trgovina

LIDL SE OGLASIO I POSLAO UPOZORENJE SVIM KUPCIMA: Ako ovo uradite ČEKA VAS PAPRENA KAZNA, kupci BIJESNI!

- Redoslijed navedenih proizvoda nije identičan u svim trgovinskim lancima, ali ovo je lista deset najprodavanijih proizvoda. Pored njih, veoma su prodavani i svježe svinjsko i pileće meso, voćnik sokovi, smoki, sezonsko voće i povrće, brašno, jogurt, pavlaka,a i kiselo mlijeko. Što se jaja tiče, ona su uvijek bila u samom vrhu liste, kao i banane koje prednjače nad osalim voćem - navodi Željko Rakić, načelnik odjeljenja za trgovinu i razvoj konkurencije u Ministarstvu trgovinež, prenosi Informer. 

trgovina1

On dodaje da se u posljednje vrijeme među prvih deset namirnica probila i instant kafa "tri u jedan".

kafaaa

- U suštini, sitni artikli poput instant kafe ili krem bananice uvijek izbiju među prvih deset, a zanimljivo je to da se tradicionalnu tursku kafu sada potpuno zamijenila instant kafa "tri u jedan". Takođe, treba reći da prosječan račun u radnjama iznosi 1.107 dinara i ta cigra nije mnogo mijenjana u ovoj godini - kaže Rakić.

meso

Predsjednik nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović kaže da se Srbi već duže vrijeme odriču zdravijeg načina ishrane zarad sitnih zadovoljstava.

- Zanimljivo je da na listi prvih deset naimirnica nema mesa, a da nam je od toga preče, primjera radi, pivo ili kafa. Odričemo se čak i osnovnih potrepština kao što je meso da bismo uživali u sitnim zadovoljstvima poput ispijanja kafe i piva - ističe Papović.

61258607-pivo


ZABORAVITE JEFTINE PILIĆE, ČEKAJTE DA ČUJETE KOLIKO SU ĆEVAPI U LIDLU: Srbijanski mediji najavlju gužve i borbu zbog NISKE CIJENE!

 

 

Ne propustite