Sutra u većem dijelu naše zemlje pretežno sunčano vrijeme

Vijesti
Sutra u većem dijelu naše zemlje pretežno sunčano vrijeme
.

U Krajini i jugozapadnim područjima Bosne danas je bilo pretežno oblačno vrijeme. U ostalim djelovima, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po koltinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 9 stepeni , Bihać 16, Jajce i Prijedor 18, Gradačac, Ivan Sedlo i Sanski Most 19, Bugojno, Livno i Banja Luka 20, Sarajevo, Sokolac, Srebrenica i Zvornik 21, Tuzla i Doboj 22, Zenica 23, Grude, Bijeljina, Bileća i Trebinje 24, Stolac 25, Mostar 26 stepeni.

Sutra u Krajini i jugozapadnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, promjenjivo oblačno i nešto sunčanije na istoku i na jugu. Vjetar slab do umjeren jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu od 12 do 16, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna temperatura oko 21 stepen. 

printscreennovi-ba

Ne propustite