ZABORAVITE JEFTINE PILIĆE, ČEKAJTE DA ČUJETE KOLIKO SU ĆEVAPI U LIDLU: Srbijanski mediji najavlju gužve i borbu zbog NISKE CIJENE!

Kiosk
ZABORAVITE JEFTINE PILIĆE, ČEKAJTE DA ČUJETE KOLIKO SU ĆEVAPI U LIDLU: Srbijanski mediji najavlju gužve i borbu zbog NISKE CIJENE!
.

Dugački redovi, guranje laktovima i trka kolicima do frižidera sa mesom - slika je koju već od danas ponovo možemo da očekujemo u "Lidl" radnjama 

Samo što će umjesto piletine sada krenuti jagma za ćevapima. Ekonomista Vladana Hamović ovakvu navalu objašnjava inače visokim cijenama mesa u prodavnicama.

- Meso je kod nas dosta skupo. Dovoljno je pomenuti da je cijena govedine otišla na 850 dinara (oko 7 Eura), a riba, koja je nekada bila dostupna i za običan narod, sada je paprena. Mislim da će se sada pokazati da ima prostora za spuštanje cijena na tržištu - ocjenjuje Hamovićeva za list "Republika".

lidl1

Nije sve, međutim, samo do novca, dodaje Goran Papović, predsjednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije. Kako on objašnjava, meso je upravo jedan od artikala u čiji se kvalitet u Srbiji najviše sumnja, pa su potrošači jedva dočekali dolazak novog proizvođača.

lidl-1

lidl-8-830x0

- Prema posljednjim istraživanjima koja smo radili, u meso se najviše sumnja. "Lidl" se predstavio kao kompanija koja garantuje za kvalitet, njihove interne kontrole zaista i jesu stroge, a to je ono što su kupci, naročito kad je meso u pitanju, najviše željeli da čuju - smatra Papović.

lidl

otvaranje-lidl-a-111018-alo-m-josida-048-1000x0

I dok će ćevapi ove nedjelje biti pandan piletini, jeftine banane biće zamijenjene narančama. One će do srijede u "Lidlu" biti duplo jeftinije nego u ostalim prodavnicama i koštaće po kilogramu svega 100 dinara( 0,85 Eura), prenose srbijanski mediji.

lidl11

lidll

Ekonomista Miladin Kovačević kaže da se stvara oštra konkurencija i da je izvjesno smanjenje cijena i u ostalim marketima u zemlji:

- Sa većom konkurencijom na tržištu mora doći ili do pada postojećih cijena ili do usporavanja njihovog rasta, što je u oba slučaja dobra vijest za potrošače.

O BRANKICINOM STATUSU O LIDLU SVI PRIČAJU: "Kako samo imate srca, o mozgu da ne pričam, da pljujete ovaj narod?"

Ne propustite