DŽEKO NAJAVIO SPEKTAKL I OTKRIO KOLIKO ĆE JOŠ IGRATI ZA ZMAJEVE: "Meni, kao igraču koji je ponikao u 'Želji'..."

Aktuelno
DŽEKO NAJAVIO SPEKTAKL I OTKRIO KOLIKO ĆE JOŠ IGRATI ZA ZMAJEVE: "Meni, kao igraču koji je ponikao u 'Želji'..."
.

Najbolji bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko najavio je duel na Grbavici protiv Sjeverne Irske.

“Sigurno je da poznajem njihov mentalitet i ne možemo očekivati da su umorni jer su navikli na težak ritam na Otoku. Moramo odigrati puno bolje nego u prvom duelu i mislim da to možemo učiniti u dobroj atmosferi”, kazao je kapiten Zmajeva.

edin-dzeko

“Rekordi su tu da se ruše, siguran sam da će neko srušiti i moj. San svih igrača je da igraju za svoju domovinu, ja sam trenutno tu, i dok me bude selektor želio, ja ću davati sve od sebe. Siguran sam da će jednom doći i vrijeme da neko drugi me zamijeni”, kazao je naš najbolji igrač.

edin-dzeko-bih

Džeko nije krio zadovoljstvo što će se utakmica protiv Sjeverne Irske igrati na stadionu na kojem je napravio prve nogometne korake.

dzeko

“Meni, kao igraču koji je ponikao u Želji, nije isto igrati na Grbavici i nekom drugom stadionu. Drago mi je da su iz FK Željezničar uspjeli napraviti ovakav stadion. Kada je u pitanju odnos sa drugim reprezentativcima, smatram da imam utjecaj na njih, ali to morate njih pitati”. 

dzeko-trening-bih

“Znamo kako nam je bilo na Mundijalu, ali je ostalo Evropsko prvenstvo na kojem nismo bili i to je jasan cilj i selektora i nas igrača koji trebamo dati maksimum na treninzima i na utakmicama. Liga nacija je jako bitna jer imamo šansu više da odemo na Evropsko, te se nadam da ćemo nakon Lige nacija otići na veliko evropsko takmičenje, a da li će biti moje zadnje, ne znam”, kazao je vođa navale Zmajeva na večerašnjoj press konferenciji u Plavom salonu stadiona Grbavica.

trening-bih-dzeko-besic

dzeko

dzeko-saric-visca

5a3582d8-fda4-4250-8084-741d0a0a0a6a-dzeko-bih-preview

dzeko-nsl

(Novi.ba)

Ne propustite