AKO VIDITE PAUKA U KUĆI, NI SLUČAJNO GA NE DIRAJTE: Može vam spasiti život!

Sve za dom
AKO VIDITE PAUKA U KUĆI, NI SLUČAJNO GA NE DIRAJTE: Može vam spasiti život!
.

Kućne paukove često uništavamo jer nam izgledaju strašno, prave mrežu zbog koje nam dom izgleda prljavo i neodržavano, a bojimo se i da nas ne ugrizu.

Kućni pauk je bezopasan i retko kada će vas ujesti dok spavate. Vjeruje se da je veoma loše uništavati paukove jer oni po narodnim pričama donose novac. Naučnici zagovaraju tezu da paukove ne treba ubijati, doduše iz drugog razloga: oni su veoma važni članovi i žitelji naše okoline i pomažu da se sredina održava čistom i da funkcioniše u najboljem redu.

pauk5

Koliko god naš dom bio čist, uredan i bezbjedan, mali stvorovi mogu da uđu unutra. To mogu da budu paukovi, ali i njihova hrana. Oni zaslužuju da budu u vašem domu tako što jedu zaista prljave stvari u vašoj kući koje zaista ne želite u vašoj blizini. Ponekad oni čak pojedu i druge paukove.

pauk1

U našim domovima najčešće se susrećemo sa bezopasnim kućnim paukovima. Nema doma koji nema nekoliko paukova koji se kriju i vrebaju svoj plijen. Najkorisnija stvar koju oni rade za nas jeste to što ubijaju insekte koji prenose opasne bolesti, posebno komarce.

pauk

Oni nisu u našem domu kako bi nas pojeli, već da nas zaštite od drugih insekata koji mogu da nam naude. Ukoliko uništite pauka, uništili ste nevino stvorenje koje nije imalo namjeru da vas povrijedi već da vas zaštiti. Oni veoma važan dio ekosistema u našem domu.

pauk6

Kada bismo sve paukove ubili, izazvali bismo pravu pometnju i ugrozili cijeli lanac ishrane. Mala aranhofobija je česta pojava i nije strašna. Ponekad od nje pate i sami entimolozi i aranholozi, a čudan je osjećaj i kada pauk lazi po vašem tijelu. Trebate da se pazite samo opasnih i dobro poznatih otrovnih vrsta, a kućni paukovi su skroz u redu.

mreza

MARIJA JE OTKRILA SIMPTOME OPASNE BOLESTI: Sada sve upozorava na šta MORATE OBRATITI PAŽNJU!

Ne propustite