EVO ŠTA TREBA DA RADITE KAD ULETITE U MAGLU: Ovih 5 savjeta će vam SPASTI ŽIVOT na putu!

Zanimljivosti
EVO ŠTA TREBA DA RADITE KAD ULETITE U MAGLU: Ovih 5 savjeta će vam SPASTI ŽIVOT na putu!
.

Da ne biste ugrozili svoj i tuđe živote zbog magle, poštujte ovih pet savjeta:

1. Skinite nogu sa papučice gasa

Kada vozač iznenada upadne u veliku u gustu maglu, osjećat će se kao da je ušao u ogromni jastuk s perjem. Zbog toga je najbitnije da odmah skine nogu sa papučice gasa da ne paniči.

magla


2. Nikako ne kočite naglo

Pošto je vozač skinuo nogu sa papučice gasa, nikako ne smije naglo da koči, već da nastavi da vozi sve dok, naravno, ne naiđe na prepreku. Brzina će se posteno smanjivati, a za vožnju po magli optimalno je voziti brzinomn od 40 km/h.

maglaaa
3. Uključite četiri migavca i maglenke

Ovo jeste treći korak, ali praktično se izvodi istovremneo kada i spuštanje noge sa gasa. Obavezno je uključiti sva četiri migavca kako bi vozilo bilo što vidljivije ali i svjetla za maglu ne bi li kolovoz bio što pregledniji.

magla-1

4. Zaustavite vozilo i izađite napolje

Čim vozač zaustavi vozilo zbog bilo kakve prepreke, treba da izađe napolje. Naravno, uz oprez da na njega ne naleti drugo vozilo. A kada izađe, treba da bježi udesno ka zaustavnoj traci i ivici kolovoza. Ostajanje u vozilu je ravno samoubistvu. 

mg

5. Upozorite ostale vozače na opasnost

Kada vozač izađe iz vozila i bezbjedno ode na desnu ivicu kolovoza, treba da se pješice duž ivice puta vrati kako bi sa bezbjednog mjesta gestikulacijama upozorio ostale učesnike u saobraćaju na opsanost i vozila koja stoje na kolovozu.

magla-na-cesti

UŽASNO! Od ovih fotografija će vas sigurno zaboljeti mozak : Kada vidite broj #3 pripast će vam muka 

(Novi.ba/Blic.rs)

Ne propustite