DODIK POTEZOM U EMISIJI IZNENADIO KOMŠIĆA I DŽAFEROVIĆA: Kad je ovo rekao oni su JEDVA mogli PROGOVORITI!

Aktuelno
DODIK POTEZOM U EMISIJI IZNENADIO KOMŠIĆA I DŽAFEROVIĆA: Kad je ovo rekao oni su JEDVA mogli PROGOVORITI!
.

Novoizabrani član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, Milorad Dodik kazao je u emisiji "Kopča" na TV1 da je Željko Komšić prenaglio u svađama s Hrvatskom i Srbijom. To po Dodikovom mišljenju umanjuje šansu za politički proces na regionalnom nivou

dodika

CIK OBJAVIO NOVE REZULTATE ZA PREDSJEDNIŠTVO: Ovo je trenutno stanje!

"Meni su važni dobri odnosi u regionu, a Komšić je to već poremetio pričom o Kosovu. BiH nema nijednog razloga da nema dobre odnose sa Srbijom, treba riješiti granice ako dođu na dnevni red. Imao bih razloga da se potpišem tužbu protiv Hrvatske zbog mosta u Bosanskoj Gradišci, ali neću to učiniti jer to nije produktivno ni za RS niti za BiH", kazao je Dodik u emisiji u kojoj su gosti bili Šefik Džaferović i Željko Komšić, dok je on ranije snimljen u Banjoj Luci.

komsic12

dzaferovic

Dodik je kazao i da neće potpisati Sporazum države s Islamskom zajednicom u sadašnjem obliku. Kaže da ga nije ni čitao, ali da zna da ga ni Nebojša Radmanović ni Mladen Ivanić nisu prihvatili.

komsic2

"Potpisat ću sporazum u kojem će IZ biti u istoj poziciji kao i druge vjerske zajednice, a ne da ima veća prava od pravoslavne ili katoličke crkve. Što se tiče EU, pozivam članove Predsjedništva da napravimo zajedničku odluku i da pozovemo EU da nas primi u status kandidata. S NATO-m možemo sarađivati, ali nema nikakvog članstva, to je stav naroda RS", rekao je Dodik.

dodik

Istakao je da će se boriti da prosječna plaća u BiH do polovine 2019. godine bude 500 eura, a kasnije da se poveća na 1.000 eura, da će raditi na tome da se odbace negativni aranžmani u pogledu favorizovanja roba iz Evrope, te da će nastojati da se članovi Predsjedništva ponašaju kao ljudi koji štite vlastiti prostor i zajednicu.

plata

Također, kazao je da planira nastaviti partnersku saradnju s HDZ-om, kao i da će pozvati Vladimira Putina u Banju Luku jer smatra da u Sarajevo nije dobrodošao.

putin-i-dodik-990x532

Pogledajte cijelo gostovanje na videu ispod:

SVI SU ZANIJEMILI KAD SU JUTROS VIDJELI NJIH DVOJICU NA DAVIDOVOM TRGU: "Davore, pogledaj ko je došao" (FOTO)

Ne propustite