AMERIČKI VOJNICI IMAJU TRIK KOJI ZA BRŽE USPAVLJIVANJE: Evo kako da zaspete ZA MANJE OD 2 MINUTE, DJELUJE SVAKI PUT!

Zdrav život
AMERIČKI VOJNICI IMAJU TRIK KOJI ZA BRŽE USPAVLJIVANJE: Evo kako da zaspete ZA MANJE OD 2 MINUTE, DJELUJE SVAKI PUT!
.

Ovu metodu američki vojnici koriste kako bi osigurali dovoljno sna, a navodno ova metoda garantuje da ćete zaspati za dvije minute.

IZLIJEČITE PREHLADU ZA 24 SATA: Pred spavanje uradite samo JEDNU STVAR, ujutro ćete se probuditi KAO NOVI!​

Metoda je objašnjena u knjizi Relax and Win: Championship Performance, gdje piše kako metoda ima 96 % uspješnosti, nakon nekoliko nedjelja vežbe, piše The Sun.

open-mouth-sleep

Ovaj sistem je osmišljen kada su u vojci shvatili kako mnogi piloti prave greške zbog stresa i neispavanosti. Čak i kad nisu bili u smeni, piloti su bili umorni i nisu mogli da se opuste i naspavaju. Njihov stres se tad gomilao i onda bi napravili neku fatalnu pogrešku. Ova metoda za njih navodno čini čuda.

sleep

Prvi korak – opustite mišiće na licu, uključujući jezik, čeljust i mišiće oko očiju

Drugi korak – spustite ramena nisko koliko idu prije nego što opustite gornji i donji dio jedne ruke, a zatim i druge

Treći korak – izdahnite, opustite prsa i zatim lagano opustite noge, počevši s bedrima

Četvrti korak – nakon deset sekundi duboke relaksacije sljedeći korak je potpuno očistiti um

2013-09-17-the-smell-of-sleep-how-to-use-aromatherapy-at-bedtime-aromatherapy-sleeping

Autor knjige Lloyd Bud Winter sugeriše da će jedna od ove tri slike pomoći:

– ležite u kanuu na mirnom jezeru, ništa osim plavog neba iznad vas

– zavaljeni u crnoj baršunastoj mreži u zamračenoj sobi

– govorite ”nemoj misliti, nemoj misliti” deset sekundi

sleep

Opčenito zdravlje zavisi od noćnog sna i položaja pri spavanju. Ovo su preporuke specijalista kako pravilno da spavate ako želite da imate kvalitetan san.

Bol u ramenima

b

Ako vas bole ramena kada se probudite, izbjegavajte spavanje sa strane. Takođe izbjegavajte spavanje na stomaku jer izaziva asimetričnost ramena. Najbolji položaj je na leđima. Stavite jastuk (najbolje ortopedski) ispod glave. Uzmite još jedan jastuk i zagrlite ga na stomaku. Na ovaj način će vam ramena biti u pravilnom položaju. Ako ne volite da spavate na leđima, spavajte sa strane ali ne na bolnoj strani. Povucite noge blago ka gore i postavite jastuk između koljena. Izbegavajte da stavljate ruku ispod glave.
Bol u leđima

b3

Ako vas bole leđa, održavanje pravilne kičme je vrlo važno. Ako imate stari dušek, vreme je da nabavite novi. Spavanje na leđima je najbolja pozicija za vas. Postavite jastuk ispod koljena, povratite pravilan položaj kičme i smanjite napetost u tetivama. Dodahte i mali umotan peškir ispod donjeg dijela leđa kao dodatnu podršku. Ako volite da spavate na stomaku, postavite jastuk ispod stomaka i karlice. Ako volite da spavate sa strane, najbolje je da budete u fetalnom položaju. Blago povucite noge ka grudima, sa prirodno zaobljenim leđima.
Bol u vratu

b4

Kao i bol u leđima, vratu takođe treba podrška. Spavanje na leđima sa jastukom ispod glave i obe ruke je najbolja opcija za vas. Oprezno birajte jastuke, najbolje da budu ortopedski. Ako volite da spavate sa strane, postarajte se da vam jastuk nije previše visok. Idealna visina treba da bude u visini vaših ramena, jer potpomaže pravilnom položaju vrata. Ako volite da spavate na stomaku, uzmite najtanji jastuk koji imate. Spavanje na jednoj strani cijelo veče loše utiče na vrat.
Ne možete da zaspite

b5

NE MOŽETE SMRŠATI JER JEDETE OVO VOĆE: Ovo mijenja sve, nevjerovatno OTKRIĆE LJEKARA!

Teško je otići u krevet bez telefona ili računara, ali bi trebalo. Ovo vrlo pomaže ako želite da zaspite. Svjetlost ekrana utiče na ciklus spavanja. Izbjegavajte konzumiranje kofeina, energetskih i gaziranih pića, crnog čaja i čokolade - bar noću, 6 sati prije spavanja. Vježbajte ujutru i poslijepodne, jer pomaže cijelom tijelu i poboljšava cirkulaciju krvi.

Ne možete da spavate

b6

Ako se često budite u sred noći, trebalo bi da prestanete da koristite gedžete prije spavanja, kao i alkohol. Alkohol remeti balans vode i utiče na ciklus spavanja. Takođe provjerite temperaturu u sobi - idealna treba da bude između 20 i 22 stepena.
Ne možete da se probudite

b7

Čini se da skoro svako pati od ovog problema, ali je vrlo lako da se riješi. Namjestite alarm u isto vrijeme svaki dan (čak i vikendom). Ako želite ranije da ustanete, treba ranije da legnete.
Hrkanje

b8

Izbjegavajte spavanje na stomaku, jer u ovom položaju tkivo grla i jezik padaju unazad i dužavaju disajne organe. Oprezno izaberite jastuk. Previše mekani mogu da izazovu da vam glava utone unazad, zbog čega je dobro da koristite bar još jedan jastuk. Spavanje sa strane je dobro, jer vam je glava u prirodnom položaju i ništa ne ometa disajne organe.
Bol u nogama

b9

Bol u nogama je obično iznenadan grč ili zatezanje mišića nogu, stopala ili butina. Skoro 80% ljudi pati od ovog problema, bez obzira na starost. Ovo je često povezano sa nekom bolešću, oštećenjem nerava ili nedostatka elemenata. Ako često imate ovaj problem, obratite se ljekaru. Jedan od najboljih načina da zaustavite grč je da protežete i ojačate mišiće. Samo zapamtite: ako želite da postignete dobre rezultate, treba redovno da vježbate.
Drugi problemi

b10

Ako imate čestu gorušicu, dobra ideja je da spavate na levoj strani, jer ova pozicija spriječava sadržaj stomaka od vraćanja u jednjak, spriječavajući samim tim gorušicu. Da li imate bolove ili grčeve u nogama zbog loše cirkulacije? Koristite jastuk ispod nogu kako bi noge bile malo izdignute. Takođe, pokušajte malo da ih istrljate ili izmasirate prije spavanja. Izbjegavajte kafu najmanje 6 sati prije spavanja.

AKO ZADRŽITE 'VJETAR', ON ĆE VAM IZAĆI NA USTA: Doktorica objasnila zašto nikad ne bi trebali zadržavati gasove!

Ne propustite