TAJNA SAVRŠENE KAJGANE, BIT ĆE PJENASTA I KREMASTA KAO NIKAD DOSAD: Obožavat ćete ovaj trik!

Praktična žena
TAJNA SAVRŠENE KAJGANE, BIT ĆE PJENASTA I KREMASTA KAO NIKAD DOSAD: Obožavat ćete ovaj trik!
.

Jaja obavezno izvadite iz tave prije nego što su gotova, jer će nastaviti da se peku još nekoliko trenutaka

Priprema savršene kajgane zahteva više od samog razbijanja jaja i miješanja - ne mnogo više, ali ipak dovoljno da ne uspete svaki put da postignete željeni rezultat.

Ali, budite bez brige, jer sa sljedećih 10 pravila možete da pripremite savršenu kajganu baš svaki put!

113063-kajgana-ls

1. Koristite tavu sa dnom protiv lijepljenja. Sjajna površina ključna je da bi jaja lagano klizila po tavi.

2. Koristite svježa jaja.

3. Jaja razbijte prvo u posudu, nikada direktno u tavu.

4. Pomiješajte jaja s malo mlijeka ili pavlake, da bi kajgana bila fina i kremasta.

5. Za bogatiji ukus koristite puter, nikada ulje.

kk

6. Koristite silikonsku ili drvenu lopaticu za miješanje, jer bi metalno posuđe moglo da ošteti premaz na tiganju koji sprječava lijepljenje.

7. Jaja pecite na laganoj vatri kako se ne bi raskuhala.

shutterstock-157326800-620x0

8. Neprestano miješajte - kajgana će tako biti mekša i ukusnija.

9. Jaja izvadite iz tave prije nego što su gotova, jer će nastaviti da se peku još nekoliko trenutaka.

kajgana

10. So dodajte neposredno prije serviranja. Ako posolite jaja dok se peku, so će izvući vodu iz njih, a vi ćete dobiti vodenastu kajganu.

kaj

Prijatno!

SMRŠAT ĆETE PREKO NOĆI: Jedna čaša OVOG napitka prije spavanja istopit će SVE što ste danas pojeli

(Novi.ba/Net.hr)

Ne propustite