EMOTIVNIM OBRAĆANJEM CIJELI HRVATSKI SABOR OSTAVILA U ŠOKU: "Ono što su mi uradili u bolnici je STRAŠNO"

Region
EMOTIVNIM OBRAĆANJEM CIJELI HRVATSKI SABOR OSTAVILA U ŠOKU: "Ono što su mi uradili u bolnici je STRAŠNO"
.

Raspravu u Saboru o oporbenom prijedlog za opoziv ministra zdravstva Milana Kujundžića zasjenila je zastupnica Mosta Ivana Ninčević Lesandrić koja je u vrlo emotivnoj replici ministru rekla da je na Hitnoj pomoći nedavno završila zbog spontanog pobačaja i da su uvjeti koji su je dočekali "na razini 15. vijeka", prenosi Jutarnji list.

"Tamo sam otišla kao i svaki građanin koji plaća puno osiguranje i s punim povjerenjem. Svezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo. Bez anestezije, na živo. Struganje maternice, unutarnjeg organa - na živo To je bilo mojih 30 najmučnijih minuta u mom životu. Ja bih vam mogla prepričati svaku sekundu jer svaka traje kao vječnost.

ivana-nincevic-lesandric

To je 30 minuta ponižavanja svake žene od tisuća žena koje su potpisale peticiju, koje su to doživjele i onima koje sada leže na stolu. To je ponižavanje svake žene koja će u budućnosti ležati na tom stolu. Što mislite da jednoj ženi nije dovoljna činjenica da je izgubila dijete u trećem mjesecu. Zar mislite da joj treba još ponižavanja? Ne prebacujte odgovornost na sestre i bolničare koji rade veliki posao, kazala je Ninčević Lesandrić ministru.

a

"Iskreno žalim da se dogodio gubitak djeteta, a oko konkretnog slučaja trebao bih znati više stvari. U hrvatskim bolnicama ne radi se tako. Možda je bila kontraindikacija za anesteziju, morao bih to znati. Ako možete, dostavite mi cjelokupnu dokumentaciju pa da pogledam o čemu se radi", odgovorio joj je ministar Kujundžić.

ivana-nincevic-lesandric
"Nemojte lagati nego napravite nešto da se to napravi. Govorite neistinu. To se radi i ja sam to doživjela", odgovorila mu je zastupnica Mosta i tražila ispravak netočnog navoda.

pxl-181016-14476943crop

Predsjedavajući Sabora Gordan Jandroković zamolio ju je da ne traži ispravak netsčnog navoda, 'jer se radi o vrlo intimnoj situaciji' te da ga dovodi u vrlo neugodnu situaciju.

nincevic

Ne propustite