SINOĆ JE PLAKALO I NEBO NAD ITALIJOM: Evo kako su se fudbaleri Italije poklonili Đenovljanima

Kiosk
SINOĆ JE PLAKALO I NEBO NAD ITALIJOM: Evo kako su se fudbaleri Italije poklonili Đenovljanima
.

Italija i Ukraina u Genovi su odigrale prijateljsku utakmicu (1:1) niti mjesec dana nakon što je taj grad, ali i cijelu Italiju, potresao težak događaj. Usred dana 19. kolovoza, tijekom velike oluje, srušio se most Morandi koji prolazi iznad grada.

ita2

Tačnije, pao je njegov 210 metara dug dio i sa sobom u 30 metara visoku provaliju odnio 30-ak vozila, koja su pala u nabujalu rijeku i na željezničku prugu.

ita1

Tom prilikom život su izgubile 43 osobe. Italija je zato odlučila jednu od prvih utakmica nakon toga odigrati upravo u Genovi, kako bi tako iskazala podršku poznatom nogometnom gradu.

Izbornik reprezentacije Roberto Mancini, koji je 15 godina igrao u tom gradu za Sampdoriju, rekao je prije utakmice da su događaji oko mosta u njemu pobudili silovite emocije, dok je Andrij Ševčenko, izbornik Ukrajine kojem je Italija druga domovina, izjavio da je "teško naći riječi za takvo nešto" i dodao: "U trenucima kao što je ovaj, ljudi moraju pomagati jedni drugima. Jer suočeni s stvarima kao što je ova, vidimo da među nama nema granica."

ita3

(Novi.ba)

 

Ne propustite