FBI objavio imena sedam najtraženijih ruskih hakera

Svijet
FBI objavio imena sedam najtraženijih ruskih hakera
.

FBI je otkrio sedam najtraženijih ruskih hakera nakon što su špijuni ruske obavještajne službe GRU, protjerani iz Holandije, nenamjerno otkrili imena još 300 agenata iz Kremlja.

Kako je navedeno na pres konferenciji u Vašingtonu, riječ je o hakerima koji bi mogli da budu "naoružani i opasni".

Operativci ruske vlade optuženi su za hakovanje kompjuterskih mreža razičitih organizacija u pokušaju da zaustave skandal oko dopinga ruskih atletičara.

To su: Dmitrij Badin, Artem Mališev, Aleksej Minin, Aleksej Morenets, Evgenij Serebrjakov, Oleg Sotnikov i Ivan Jermakov.

Kako je rečeno, njih sedmorica trebalo bi da se smatraju naoružanim i opasnim i mogu biti "međunarodni rizik", prenosi Blic.

Vjeruje se da su muškarci na toj listi dio Putinove navodne jedinice na sajber napad.

Istraživačka novinarska agencija "Bellingcat" koja je otkrila prave identitete napadača koji su otrovali Sergeja Skripalja, objavila je da su dvojica od četvorice Rusa koji su u aprilu proterani iz Holandije, registrovani da žive u Vojnoj akademiji ruske vojno obaveštajne agencije GRU u Moskvi.

Automobil marke lada Alekseja Moreneca, jednog od četvorice proteranih, takođe je registrovan na adresi odeljenja za hakere GRU, nedaleko od Vojne akademije i istraživači su rekli da su pretragom ostalih vozila registrovanih na ovoj adresi identifikovali 305 drugih članova jedinice 26165 koja je optužena za sprovođenje hakerskih napada širom svijeta.

 

 

Ne propustite