Objavljeno ime trećeg ruskog agenta u slučaju Skripaljevih

Svijet
Objavljeno ime trećeg ruskog agenta u slučaju  Skripaljevih
.

Ruski portal Fontanka objavio je danas ime trećeg pripadnika ruske vojne obavještajne službe GRU, Sergeja Fedotova, osumnjičenog za pokušaj ubojstva bivšeg špijuna Sergeja Skripala u gradu Salisburyju u Engleskoj.

Novinski portal piše kako je Fedotov posjetio Veliku Britaniju 2016., 2017. i 2018. te napustio zemlju 4. ožujka ove godine, istoga dana kao i još dvojica pripadnika GRU-a čija su imena ranije objavljena, javlja Hina.

Skripal i njegova kći Julia pronađeni su u nesvijesti na klupici u Salisburyju istog datuma, a slučaj je potaknuo najveće zahlađenje diplomatskih odnosa Istoka i Zapada još od Hladnog rata.

Velika Britanija tvrdi da su otrovani novičokom, vojnim nervnim otrovom koji je proizveden u Sovjetskom Savezu te je optužila dvojicu muškaraca za koje tvrdi da su pripadnici GRU-a za provođenje napada.

Moskva je ponovno odbacila bilo kakvu upletenost u trovanje, nakon što je Britanija identificirala dvojicu muškaraca.

Prošli mjesec je Telegraf objavio da je britanska policija identificirala trećeg ruskog člana obavještajne službe za kojega vjeruju da je proveo izviđačku misiju prije pokušaja ubojstva Skripala. Ime mu tada nije bilo objavljeno.

Ne propustite