O njoj je i The Times pisao: NEVJEROVATNA HRVATICA OČARALA JE SVE!

Fudbal
O njoj je i The Times pisao: NEVJEROVATNA HRVATICA OČARALA JE SVE!
.

Pojava simpatične Ive Olivari ostala je u sjećanju mnogih navijača Vatrenih za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji. Međutim, menadžerica hrvatske reprezentacije prepoznata je i u svijetu, a opširan članak posvetio joj je i engleski The Times.

Jedna fotografija Ive Olivari sa Svjetskog prvenstva koja ju je uhvatila postala je kultna. Menadžerica hrvatske reprezentacije trči preko cijelog terena u svojoj decentnoj suknji i sakou, a plava kosa joj vijori. Njeni igrači su upravo pobijedili Englesku 2:1 i ušli u finale SP-a. Ona je bosa i u ekstazi dok nosi svoje cipele na petu u rukama, piše novinarka Timesa.

tom-dubravec-cropix

Između ostalog, Iva se se dotakla i katastrofe protiv Španije  u Ligi nacija, što je prokomentirala Iva:

„Bilo je to pravo buđenje za igrače. Mi u Hrvatskoj smatramo da se ne može živjeti samo od rezultata. Moraš stalno ići naprijed. Da, mi smo drugi na svijetu i to će zauvijek biti upisano u historiji, ali pred nama su novi izazovi. Možda je dobro za nas da na ovakav način doznamo da moramo jako puno raditi želimo li ostati na vrhu.“

Iva  radi za HNS od 1992. godine. Rođena u malom gradiću pokraj Zagreba u bivšoj Jugoslaviji, Iva je bila velika teniska nada nakon što je osvajala titule u mlađim kategorijama. Ali teška povreda  zgloba joj je prekinula karijeru i nakon osamostaljenja Hrvatske je ubrzo počela raditi u HNS-u u uredu za međunarodne odnose, stoji u tekstu.

iva-olivari-croatian-national-senior-team-manager-news-from-women

Neke fudbalere, poput Luke Modrića, poznaje više od deset godina. Vrlo je skromna kad je u pitanju njen značaj za igrače, ali je svi neizmjerno poštuju. Golman Danijel Subašić ju je prozvao njihovim anđelom čuvarom. Uvijek im je dostupna za savjet, bilo da je riječ o kafi ili telefonskom razgovoru kad igračima treba malo pažnje, opisala je Rebecca Myers njezin odnos s igračima pa dodaje:

„Možda je samo Iva, ali je na Svjetskom prvenstvu postala uzor mnogima.“

Popularnost Ive Olivari naglo je porasla nakon SP-a, na Instagramu je dobila preko 25 hiljada pratitelja:

„Dobila sam poruku od nekog tipa iz Južne Amerike. Poslao mi je fotografiju na kojoj su on i njegova kćerkica. Rekao mi je da žene diljem svijeta činim ponosnima te da će svojoj kćeri pričati o meni kad naraste jer sam ja živuća inspiracija. Kad čujete nešto takvo ne možete stati. Ako se samo jedna djevojčica osjeća bolje jer mene vidi na klupi muške seniorske reprezentacije, onda je moj posao još važniji nego prije“, rekla je Olivari na kraju za engleski portal.

4c5025fc27e21ebeebad07703ddb77e0-xl

Ne propustite