POSTANI VAKIF Pridružite se akciji izgradnje vakufskog objekta Centra za Kur’an i sunnet!

Aktuelno
POSTANI VAKIF Pridružite se akciji izgradnje vakufskog objekta Centra za Kur’an i sunnet!
.

U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! Tako mi vremena - čovjek, doista, gubi, samo ne oni koji vjeruju i dobra djela čine, i koji jedni drugima istinu preporučuju i koji jedni drugima preporučuju strpljenje. (El-Asr, 1-3)

1

Fakultet islamskih nauka u Sarajevu započinje s izgradnjom vakufskog objekta Centra za Kur’an i sunnet. Objekat će biti smješten na vakufskoj parceli Halačevića vakuf u ulici Telali.

2

"Naša želja je generacijama koje dolaze ostaviti finansijski samoodrživ vakufski objekat čija je osnovna funkcija jačanje hifza i institucionalnog izučavanja Kur’ana i sunneta Božijeg Poslanika, s.a.v.s., u Bosni i Hercegovini", poručili su s Fakulteta islamskih nauka.

3

Objekat će se graditi na oko 600 kvadrata i koncipiran je kao smještajni/stambeni objekat s 12 apartmana za studente/studentice, polaznike sekcije hifza. U objektu će biti i dvije multimedijalne sale s pratećim sadržajima (čajnom kuhinjom i toaletima).

4

Sve pretpostavke za gradnju su ostvarene početkom 2018. godine, dobijanjem pravosnažne građevinske dozvole Federalnog ministarstva okoliša Bosne i Hercegovine, koja je bila neophodna jer se radi o nultoj zoni gradnje. 

grad1

Pozivamo vas da podržite ovaj projekat i postanete vakifi Centra za Kur’an i sunnet. Svaka pomoć je dobrodošla, a po završetku projekta, ako Bog da, svim vakifima koji izdvoje 1000,00 KM i više biće uručene vakufname.

grad2

"Ovih dana naš čestiti mr. hfz. Abdul-Aziz Drkić donio mi je izvod sa podračuna Centra za Kur'an i sunnet i ono što sam vidio već me je na prvi pogled oduševilo i ne mogu da svoju radost ne podijelim s vama. Nije u pitanju samo iznos novčanih sredstava koji je prikupljen, a koji nije nimalo zanemarljiv, nego više struktura vas, naše braće i sestara, koji ste se odazvali na naš poziv da zajedno gradimo Centar za Kur'an i sunnet.

grad3

Tu su uspješni privrednici koji svoj rad i poslovanje žele učiniti još berićetnijim, službenici Rijaseta koji svojom nesebičnošću pokazuju da žive islam i njegove vrijednosti. Tu su uposlenici Fakulteta islamskih nauka (akademsko, stručno, administrativno i tehničko osoblje), članovi Upravnog odbora Fakulteta, koji svojim uplatama grade Centar i jačaju međuljudske odnose. Tu su naša braća i sestre, čestiti muslimani i muslimanke, koji žive i rade izvan Bosne i Hercegovine koji svaku hairli akciju zdušno podržavaju.

grad4

Tu su naši svršenici i svršenice, profesori i profesorice vjeronauke, muderrisi, imami u Bosni i Hercegovini, čak i iz manjeg entiteta, ali i izvan BiH, koji ovim činom svjedoče svoju ljubav i vezanost za Fakultet i njegove projekte. Među vakifima su naši studenti, koji su se skoro vratili sa ramazanske prakse, i od te hedije koja im je neophodna za nastavak studiranja izdvojili su za Centar. Tu su i 'buduće hafize' djevojke, naše studentice, koje uče hifz, ali se i svojim prilozima ugrađuju u trajno dobro...", kazao je dekan Fakulteta prof. dr Zuhdija Hasanović.

grad5

Upravo je ovo bio i cilj akcije - okupljati dobronamjerne, pozitivno orijentirane, nesebične ljude, koji se ne žale na teške okolnosti, nego ih prevazilaze gradeći ustanove koje, s Božijom pomoći, osiguravaju naše trajanje i uspjeh na ovom dijelu zemaljske kugle.

grad6

"Gospodaru naš, ne dopusti da zaboravimo da sve Tebi pripada i da se sve Tebi vraća! Nadahni nas da nam materijalna sredstva ostanu samo sredstva, a nikada cilj života. Ono što podijelimo radi Tebe, molimo Te da primiš i vratiš nam na način kako Ti znaš da nam je najpotrebnije! Amin!", zaključio je dekan Hasanović.

grad7

Novac možete uplatiti jednokratno ili u 10 mjesečnih rata u iznosu od po 100,00 KM na račun: 

Broj računa: 1413065320110367 
Primalac: RIJASET IZ U BIH – Centar za Kur’an i sunnet 

Svi zainteresovani vakii mole se da se prijave na mail adresu Centra: vakifi@hafiz.ba.

Muhammed, s.a.v.s., kaže: "Svakoga dana u kome osvanu ljudi dva meleka silaze na Zemlju, pa jedan moli: 'Bože moj, nadoknadi onome koji dijeli!' Drugi govori: 'Bože moj, upropasti onoga koji škrtari!'"

(Novi.ba)

Ne propustite