Roberto Mancini: Oni će se vratiti u reprezentaciju tek kada budu u formi

Fudbal
Roberto Mancini: Oni će se vratiti u reprezentaciju tek kada budu u formi
.

Selektor fudbalske reprezentacije Italije, Roberto Mancini izjavio je kako će se Mario Balotelli i Andrea Belotti vratiti u reprezentaciju tek kada budu u formi.

Balotelli, koji nije igrao četiri godine za reprezentaciju je ponovo dobio poziv u reprezentaciju u maju ove godine, a na startu ove sezone je odigrao samo tri utakmice za Nicu i nije uspio postići pogodak, a posljednju utakmicu u prvenstvu nije bio čak ni na klupi.

Belotti je ove sezone odigrao osam utakmica za Torino i postigao samo dva gola, što je dosta slabije od očekivanog.

"Trenutno nisu u najboljoj formi, ali su dio grupe i vrata su otvorena za sve. Kada budu na 100 posto, biti će ponovo pozvani.", rekao je Mancini.

Italija će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Ukrajine u srijedu, a potom će četiri dana kasnije u okviru Lige nacija na gostovanje kod Poljske, nakon što su osvojili samo bod iz dvije utakmice u novom natjecanju.

"Znali smo da put neće biti lagan, prije mjesec dana smo sa timom ispod 23 godine izgubili od europskih prvaka Portugala, ali moramo nastaviti. Uz naporan rad, sastavit ćemo dobar tim. Liga nacija je bolje natjecanje nego igranje prijateljskih utakmica, ali glavni cilj ostaje plasman na Euro 2020."

"Odlučili smo da se fokusiramo na mlađe igrače i to će potrajati neko vrijeme. Oni moraju shvatiti da morate davati malo više kada igrate za reprezentaciju, 70 posto nije dovoljno.", zaključio je Mancini.

Ne propustite