SHANGHAI MASTERS: Favoriti podbacili!

Tenis
SHANGHAI MASTERS: Favoriti podbacili!
.

Prvog dana Shangai Mastersa smo već svjedoci velikih iznenađenja. Prvo je Nick Kyrgios potvrdio svoju lošu formu porazom od 104. igrača svijeta, Amerikanca Bradleyja Klahna. Australijski teniser koji se trenutno nalazi na tek 38. mjestu ATP liste, što predstavlja njegov najniži plasman još od februara 2016. godine, izgubio je sa 2:1 (4-6, 6-4, 6-3) od Klahna koji je do glavnog žrijeba došao putem kvalifikacija.

Kyrgios je tako nastavio očajan niz na ovom turniru Masters serije 1000 pošto je i prošle godine iznenađujuće eliminisan u prvom kolu. Favorizovani teniser je osvojio prvi set, ali potom je došlo do opuštanja i umora što je Amerikanac znalački iskoristio te je meč priveo kraju sa samo 7 neiznuđenih grešaka. 

Na kraju meča i jedna zanimljiva scena, Kyrgios je u svom stilu teren nakon poraza napustio nonšalantno koristeći svoj mobilni telefon. 

wawrinka

Bradley Klahn će prolazak među 16 najboljih tražiti protiv hrvatskog tenisera Borne Ćorića koji je, slično kao i Amerikanac protiv Kyrgiosa, uspio da nakon izgubljenog prvog seta napravi preokret protiv favorizovanog Švajcarca Stanislasa Wawrinke (4-6, 6-4, 6-4). Ćorić je uspio da prekine neugodnu tradiciju pošto je u dosadašnja tri meča protiv nekada trećeplasiranog svjetskog igrača upisao isto toliko poraza. 

raonic

Ni drugi australski teniser nije uspio da opravda ulogu favorita. Miloš Raonić je, slično kao i sunarodnik Kyrgios, poražen od američkog tenisera koji se glavnog ždrijeba domogao kroz kvalifikacije. Od Raonića je bolji bio Mackenzie McDonald rezultatom 2:1 (6-3, 5-7, 6-3). Ova dvojica tenisera susreli su se i na ovogodišnjem izdanju Wimbeldona, a tada je Raonić odnio ubjedljivu pobjedu. Ipak, danas snažnom australijskom teniseru nisu pomogla ni čak 23 ispaljena asa, tako da će morati da se pomiri sa ispadanjem u ranoj fazi ovog prestižnog turnira.

(Novi.ba)

Ne propustite