VELIKA PROMJENA NA BERNABEU: Lopetegui je bivši, OVO je njegov nasljednik i SJAJAN JE IZBOR

Fudbal
VELIKA PROMJENA NA BERNABEU: Lopetegui je bivši, OVO je njegov nasljednik i SJAJAN JE IZBOR
.

Real Madrid se osjetno muči u prethodnih nekoliko utakmica, ni igra ni rezultati nisu na nivou koje traže uvijek zahtjevni navijači Kraljevskog kluba, a kada stvari izgledaju loše ceh obično prvo plaća trener. Predsjednik madridskog velikana Florentino Perez nije čovjek koji je poznat po velikom strpljenju kada su u pitanju treneri, tako da je sve izglednije da će Juliena Lopeteguija uskoro sačekati otkaz, a kao spasilac bi mogao da se pojavi Italijan Antonio Conte.

conte

Tek peto mjesto na tabeli, svega pet pobjeda na deset utakmica u LaLigi te četiri utakmice bez postignutog gola testirali bi strpljenje i mnogo manjih klubova nego što je to Real iz Madrida. Ako se na to dodaju sve učestalije glasine da je Lopetegui "zaratio" i sa zvanično proglašenim najboljim svjetskim igračem Lukom Modrićem, koji nije zadovoljan činjenicom da je na dosadašnjih 11 utakmica samo dva puta proveo svih 90 minuta na terenu, jasno je da bi rastanak mogao biti blizu. 

modric

Nije Lopetegui jedini kojem bi Perez mogao uručiti kartu u jednom pravcu pošto je i tehnički direktor Jose Angel Sanchez uspio da prokocka donedavno veliko predsjednikovo povjerenje. Naime, upravo svog najbližeg saradnika Perez krivi što nije na vrijeme prepoznao nezadovoljstvo bivšeg trenera Zinedinea Zidanea, a zamjera mu i što je bio predvodnik struje unutar kluba koja je zagovarala dolazak Lopateguija koji bi se mogao ispostaviti kao potpuni fijasko.

perez2

Šuška se da će Lopateguijevu sudbinu odrediti El Clasico. Real prvo mora u svoju korist da riješi mečeve protiv Levantea i Viktorie Plzen u Ligi Prvaka, a onda im slijedi gostovanje na Camp Nou koje bi moglo zapečatiti sudbinu bivšeg selektora Španije. 

conte2

U slučaju da do promjene trenera zaista i dođe, prelazno rješenje mogao bi da bude bivši fudbaler ovog kluba, Santiago Solari, ali to bi bilo pripremanje terena za dolazak Antonia Contea. Italijanski strateg bio je prva opcija za trenera i prošlog ljeta, ali je bio zauzet angažmanom u Chelseaju tako da se Perez odlučio za Lopateguija. Sada je Conte napokon slobodan, a Real je klub koji se teško odbija.

real-madrid

modric-mariano-lopetegui-real

griezmann-real

real-benzema-vasquez-asensio-previeworg

5995566d-2a80-4f1b-836d-06c60a0a0a6a-benzema-vasquez-real-previeworg

real-mariano-marcelo-asensio

(Novi.ba)

Ne propustite