Odlična partija Nurkića u porazu od Utaha

Košarka
Odlična partija Nurkića u porazu od Utaha
.

Portland Trail Blazersi su noćas u nastavku NBA predsezone izgubili na domaćem parketu od Utah Jazza, ali ono što nas svakako može radovati jeste sjajna partija bosanskohercegovačkog centra Jusufa Nurkića.

Košarkaš domaće ekipe bio je dominantan na oba kraja terena, a utakmicu je završio sa 20 poena, 11 skokova i nesvakidašnjih 5 blokada. Dokaz koliko je popularni Juka večeras bio raspoložen predstavlja činjenica da je pogodio čak 10 od 11 svojih šuteva iz igre, od čega dvije trojke.

Čak se i trener Terry Stotts pohvalno izrazio o Nurkićevoj dalekometnoj paljbi, pošto je na početku predsezone od svojih igrača javno tražio više hrabrosti kada je riječ o šutiranju sa distance. 

"Znao sam da će u jednom trenutku svoje karijere početi da šutira trojke zato što je dovoljno dobar šuter i zato što ima taj kvalitet. Stvar je u samopouzdanju. Sada je samo potrebno da nastavi u ovom ritmu."

nuka-3

Kada je riječ o ostatku ekipe Porlanda, preostala dva igrača koja uz našeg reprezentativca čine takozvanu "veliku trojku" Trail Blazersa takođe su pružila dobru partiju, ali utisak je da ostatak ekipe nije bio sposoban da isprati svoje najveće zvijezde. Naime, Damian Lillard je utakmicu završio sa 23 poena i 7 asistencija, dok se CJ McCollum zaustavio na brojci od 21 poena. U pobjedničkoj ekipi posebno inspirisan bio je mladi Donovan Mitchell upisavši 21 poen.

Treba istaći da je ekipa Portlanda održavala konstantnu prednost tokom prve tri četvrtine ušavši u posljednji period sa 8 poena razlike, ali da rezervisti koji su dobili priliku u posljednjoj dionici nisu bili kadri da tu prednost zadrže te je četvrta četvrtina izgubljena sa čak 19 razlike. 

juka1

Bio je ovo drugi poraz u trećoj predsezonskoj utakmici Portland Trail Blaizersa, dok Utah Jazz nastavlja sa odličnom formom pošto joj je ovo četvrta pobjeda u isto toliko utakmica. Nurkića ćemo ponovno na parketu imati priliku gledati u noći sa srijede na četvrtak, kada će Blaizersi na svom parketu dočekati Phoenix Sunse od 04:00 po našem vremenu.

Ne propustite