TAJNA ZA NAJBOLJE KNEDLE: Najljepši dodatak za domaću supu!

Praktična žena
TAJNA ZA NAJBOLJE KNEDLE: Najljepši dodatak za domaću supu!
.

Spremate ukusnu domaću supu, a nemate rezance. Ništa zato. Uz pomoć ovog recepta napravit ćete najukusnije i najmekše knedle koje ste ikada probali, piše Stvar ukusa.

Sastojci:

1 jaje

oko 3 kašike griza

malo ulja

pola kašičice suhog začina

Priprema:

U tanjir razbijte jedno jaje, a onda ga viljuškom dobro umutite. Jaje mora biti pjenasto, što više, jer je to tajna da vaše knedle budu vazdušaste. Polako postepeno dodajte griz i miješajte viljuškom da se ne naprave grudvice. U zavisnosti od veličine jajeta potrebno je oko 3 kašike griza. Masa ne smije da bude preretka, da klizi po tanjiru, ali ne sme da bude ni mnogo gusta. Dodajte i suhi začin i ulje, izmiješajte i obavezno ostavite 5,6 minuta da odstoji. Onda ćete vidjeti da li masa zaista dobre gustine, jer tek tad griz nabubri i dobije pravu gustinu.

Nakon što je tijesto za knedle gotovo, kašiku umočite u vruću supu, a zatim uzimajte knedle. Poslije svake knedle umočite kašičicu u šerpu u kojoj se kuha supa, a ukoliko vam se knedla zalijepi i ne sklizne lijepo, operite je ili zamijenite drugom da vam se ne bi i ostale knedle lijepile za nju.


Stavljajte knedle u vruću supu i vratite na šporet da još malo kuvaju. Nakon 5 minuta knedle su kuhane i spremne za jelo.

 

Ne propustite