EMERY PRAVI IZUZETAN TIM: Umjesto Ramseyja stiže jedan od najboljih veznjaka La Lige!

Fudbal
EMERY PRAVI IZUZETAN TIM: Umjesto Ramseyja stiže jedan od najboljih veznjaka La Lige!
.

Trener Arsenala, Unai Emery, užurbano radi na dovođenju pojačanja u veznom redu. Sve je izglednije da Velšanin Aaron Ramsey neće produžiti ugovor s londonskim velikanom, što bi značilo da će sljedećeg ljeta napustiti klub. Pošto se Ramsey etblirao kao jedan od najstandardnijih igrača u Emeryjevoj postavci ove sezone, jer se na čak šest od sedam utakmica našao u startnih 11, jasno je da će turskom treneru biti potrebno pojačanje za sljedeću sezonu i izgleda da ga je našao u iskusnom argentinskom veznjaku, Everu Banegi. 

ramsey1

Naime, kako navodi engleski Daily Mail, izbor je pao na tridesetogodišnjeg veznjaka Seville sa kojim je Emery i ranije uspješno sarađivao čak pet godina tako da je sasvim jasno koliko Turčin cijeni Banegine kvalitete. Proveli su tri godine zajedno u Valenciji, a kasnije i još dvije u Sevilli. U međuvremenu, Banega je nosio dres milanskog Intera. Riječ je o veznjaku plemenitog kova, odličnom tehničaru i igraču koji je poznat po svojim dodavanjima. Podatak da je čak 65 puta nosio dres argentinske reprezentacije dovoljno govori o tome koliko je cijenjen u svijetu fudbala. 

ramsey-emery

Ukoliko se ovaj transfer zaista i ostvari biće to još jedan pokazatelj da Arsenal pravi otklon od transfer politike bivšeg trenera Arsena Wengera koji je bio poznat po dovođenju mladih i neafirmisanih igrača i da se okreću ka dovođenju iskusnijih igrača koji mogu odmah da donesu kvalitet i podignu nivo igre na viši nivo. Uz eventualni dolazak Banege, tome u prilog govore i transferi Sokratisa Papastatopulosa i Stephana Lichtsteinera koji su u klub stigli prošlog ljeta, takođe po želji trenera Emeryja. Igrači u tridesetim godinama koji mogu odmah da uskoče u prvu postavu su u Wengerovo vrijeme bili prava rijetkost.

arsenal

 Navijači Arsenala će vrlo vjerovatno biti srećni zbog promjene kursa pošto su već godinama bili nezadovoljni zbog Wengerove tvrdoglavosti. Prošlo je previše vremena otkada je Wenger majstorski otkrio dotada gotovo anonimne igrače poput Fabregasa, Van Persija, Piresa, Kolo Turea i mnogih drugih, dok su navijačima u mnogo svježijem sjećanju ostali promašaji poput skupo plaćenog Caluma Chambersa.

Ne propustite