AKNE NA STRAŽNICI NISU NIMALO BEZAZLENE: Ako se pojave, ZNAČI DA IMATE PROBLEM KOJI POGAĐA VELIKI BROJ ŽENA!

Zdrav život
AKNE NA STRAŽNICI NISU NIMALO BEZAZLENE: Ako se pojave, ZNAČI DA IMATE PROBLEM KOJI POGAĐA VELIKI BROJ ŽENA!
.

Iako se akne najčešće javljaju na licu, nekada se mogu javiti i na drugim dijelovima tijela, kao šzo je stražnica.

Ovaj problem može pogađati sve, a najčešće se javlja kod žena koje vježbaju, budući da se zbog znojenja i iritacije u folikulama dlaka na stražnjici skupljaju mrtve stanice i bakterije.
dolazi do pojave akni i prištića protiv kojih se možete boriti uz pomoć sljedećih 6 savjeta.

ODMAH POGLEDAJTE DA LI IMATE DLAČICE NA GRUDIMA: To ukazuje na simptom bolesti koja pogađa veliki broja žena!

5b3e3975-64d4-462f-b597-53b80a0a0a67-back-690x480

1. Tuširanje uklanja glavnog uzroka akni.

Ukoliko ponekad, nakon vježbanja ili jurišanja po gradu umjesto pod tuš duže ostanete u znojnoj odjeći povećavate šanse za nastanak prištića na stražnjici. Naime, znojna odjeća puna je bakterija stoga je najbolje odmah nakon vježbanja uskočiti pod tuš.

2. Ne zaboravite na piling.

Dva puta sedmično pomiješajte jednu veliku kašiku meda i jednu veliku žlicu šećera i nježnim kružnim pokretima ruke tretirajte ovim najjednostavnijim pilingom iz kućne radinosti.

3. Sjedite 15 minuta na toplom ručniku.

Začepljene pore otvorit ćete uz pomoć pilinga, a u tome će vam dodatno pomoći i jedan jednostavan trik s ručnikom. Nakon tuširanja namočite veći ručnik u toploj vodi.

Temperaturu vode prilagodite sebi tj. neka bude onoliko topla koliko to vaša koža može podnijeti. Zatim sjednite na ručnik i kada se počne hladiti opet ga namočite u toploj vodi. Vlaga i toplina otvorit će pore zbog kojih nastaju prištići.

akne-na-zadnjici-600x381

4. Benzoidni peroksid eliminira višak ulja.

Kako bi riješili problem akni na stražnjici potrebno je kupovati kreme na bazi benzoidnog peroksida. Ovaj sastojak naime, čisti mrtve stanice kože, eliminira višak ulja i sebuma u folikulama te tako sprečava daljnje upalne procese.

5. Losioni s mliječnom kiselinom.

Potražite losione za tijelo koje sadrže mliječnu kiselinu. Ona naime, nježno čisti mrtve stanice kože i tako daje svoj doprinos bržem nestajanju prištića. Prije kupnje losiona za tijelo svakako provjerite deklaraciju kako bi bili sigurni da sadrži mliječnu kiselinu.

bubuljice-na-butinama-i-zadnjici

6. Salicilna kiselina uklanja mrtve stanice.

Salicilna kiselina pomaže uklanjanju mrtvih stanica s površinskog sloja kože te čisti začepljene pore. Gel za pranje koji sadrži salicilnu kiselinu mogao bi pomoći u rješavanju ovog neugodnog estetskog problema, kao i svi drugi proizvodi s ovom kiselinom koja djeluje antiseptički i umanjuje upalne procese. Potrebno je mjesto tretirati nekoliko puta sedmično kako bi se vidjeli rezultati.

Akne koje se javljaju na području stražnjice najčešće su uzrokovane dugotrajnim sjedenjem, neprimjerenim donjim rubljem i odjećom, vožnjom bicikla i sl. Osim toga, mogu biti simptom i previše toksičnih tvari u organizmu, a rješenje je detoksikacija. 

 

Da li imate dlačice na grudima?

Iako par dlaka na grudima nije problem, doktori preporučuju da ih treba ukloniti. Razlog je jednostavan i leži u tome, jer će rasti natrag.

Postoje djevojke i žene, koje ih imaju oko bradavica. Ovo nije ozbiljan problem, osim estetski. Problem nastaje ako se dlakavost širi na druge dijelove tijela, i uočite promjene u vašem tijelu.

d2

Zatim, problem se možda krije u policističnim jajnicima, tako da bi trebalo da se obratite ljekaru ili ginekologu.

Sindrom policističnih jajnika (PCOS) je bolest s kojom se susreće veliki broj žena, a koja dovodi do neravnoteže spolnih hormona. Može uzrokovati probleme s mjesečnicom i poteškoće s trudnoćom. Sindrom policističnih jajnika također može uzrokovati neželjene promjene u izgledu.

d1

Policistični jajnici su tihi problem koji se većinom otkriva na ginekološkom pregledu putem ultrazvuka. Većina ginekologa će vas nakon toga upitati više pitanja u vezi vašeg menstrualnog ciklusa. Ponekada se stanje jednostavno popravi samo od sebe nakon prestanka izlaganja stresu.

Rezultat ćete vidjeti već za dva dana: Izliječite HEMOROIDE potpuno prirodno, OVAJ RECEPT ĆE VAS ODUŠEVITI!

d

Ako se ne liječi s vremenom može dovesti do ozbiljnih problema sa zdravljem, poput dijabetesa, srčane bolesti ili karcinoma. Sindrom policističnih jajnika je donekle uobičajen, zahvaća 1 od 15 žena. Simptomi se često pojavljuju već u tinejdžerskim godinama. Liječenje može kontrolirati simptome i spriječiti dugoročne probleme.

STALNO TO RADIMO, A NISMO NI SVJESNI KOLIKO GRIJEŠIMO: Ako nosite mobitel u WC, bolje vam je odmah prestanite!

Poput dlačica na grudima i ostali simptomi policističnih jajnika znaju biti vrlo blagi. Možete imati samo nekoliko simptomi ili više njih. Najčešći simptomi PCOS su:

  •     Akne
  •     Dobivanje na težini ili problemi s gubljenjem težine
  •     Dodatne dlake na licu i tijelu
  •     Produženi menstruacijski ciklus
  •     Izostanak menstruacijskog ciklusa
  •     Krvarenje iz maternice koje se javlja u nepravilnim razmacima
  •     Bol u donjem dijelu trbuha
  •     Značajnija bol za vrijeme menstruacije
  •     Stanjivanje kose na tjemenu
  •     Problemi s plodnošću
  •     Depresija

Ne propustite