DOKTORI UPOZORAVAJU: Evo koju hranu ne smijete jesti na prazan stomak

Porodica i zdravlje
DOKTORI UPOZORAVAJU: Evo koju hranu ne smijete jesti na prazan stomak
.

Ovo su namirnice koje treba da izbjegavate, kao i one koje nutricionisti preporučuju za doručak kako biste ostali zdravi.

1. Najgore: Konvencionalni sokovi

1

Većina sokova koje možete naći u prodavnicama puni su šećera, veštačkih ukusa, boja i konzervansa. Neki čak sadrže više šećera nego gazirani sokovi! Ovi sokovi vam povećavaju nivo šećera u krvi, ostavljajući vas punim energije samo za kratko vrijeme. Ubrzo nakon toga, vaš nivo šećera u krvi opada i javlja vam se nova žudnja za slatkišima. Umjesto voćnog soka, pojedite svježe voće koje je puno vitamina, minerala i vlakana, bez vještačkih šećera. Još bolje, napravite sami svoj voćni sok!

ODMAH POGLEDAJTE DA LI IMATE DLAČICE NA GRUDIMA: To ukazuje na simptom bolesti koja pogađa veliki broja žena!
2. Najbolje: Ovsena kaša

Ovsena kaša je bogata ugljenim hidratima i proteinima, što znači da pruža kratkoročnu i dugoročnu energiju. Visok sadržaj vlakana će vas držati sitim, sniziće vam holesterol i poboljšati varenje.
3. Najgore: Paradajz

3

Ako imate problema sa refluksnom kiselinom ili želucem, možda ćete željeti da preskočite paradajz ujutru. Paradajz je nevjerovatno zdrav kada se jede uz doručak, ali ne i kada je on sam doručak. Umjesto toga, stavite ga u parče hljeba ili pojedite uz kajganu.
4. Najbolje: Jaja

4

Jaja su sjajan izvor proteina i dobrog holesterola, tako da su savršena ako želite da budete siti i puni energije ujutru. Možete ih spremati na oko, kuhati ili spremiti omlet.
5. Najbolje: Borovnice

5

Borovnice su pune moćnih antioksidanata, uključujući antocijanine, antioksidante koji su odgovorni za sočnu boju voća. Ovi antioksidanti popravljaju krvni pritisak, elastičnost arterija i pojačavaju koncentraciju i pamćenje. One su takođe pune vitamnina K, C i magnezijuma. Magnezijum je važan za formiranje vezivnog tkiva, kostiju, krvnih faktora i hormona, kao i to da igra važnu ulogu u metabolizmu ugljenih hidrata, apsorpcije kalcijuma i regulacije krvnog pritiska. Uživajte u njima ujutru.
6. Najbolje: Lubenica

6

Lubenica je sjajan način da hidrirate tijelo nakon dugog sna. Savršeno je slatka i puna antioksidanata, kao i amino kiselina kao što je L-citrulin, koji pomaže oporavak mišića nakon vježbanja. Takođe sadrži likopen koji smanjuje upalu, omogućava tijelu da izbaci štetne materije i potpomaže regeneraciju ćelija. Lubenica takođe štiti vaše tijelo od raka, dijabetesa, makularnih i kardiovaskularnih bolesti.
7. Najgore: Kafa ili čaj

7

Kafa i čaj vam možda pomažu da se razbudite, ali oslanjanje na kofein nije dobra ideja jer on funkcioniše kao diuretik, od čega ćete se osjećati dehidrirano i usporeno. Kofein povećava anksioznost, krvni pritisak i izaziva promenu raspoloženja. Kafa je kisela i može da poveća nivo kiselinskog refluksa, nastanak čireva i problema sa varenjem. Ne morate da prestanete da pijete kafu, već je konzumirajte nakon oblinog doručka.
8. Najbolje: Orasi i koštunjavo voće

8

Koštunjavo voće je puno hranljivih materija i proteina, što vam pomaže da ostanete siti duže vrijeme. Ono takođe može da posluži kao sjajna grickalica prilikom doručka. Njihove zdrave masti su odlične za kontrolu upale i jačanje zdravlja mozga, zato ga jedite i u vidu putera na tostu i bićete spremni za cio dan!

12. Najgore: Kolači

10

Kroasani, rolnice i slična jela su možda ukusna, ali nije zdravo jesti ih svakodnevno, posebno ne kao prvi obrok. Ne samo da imaju mnogo putera i šećera, već su i puni kvasca. Kvasac je loš i može da pogorša stanje kao što je kandida. Zamijenite ove slatkiše hljebom od cijelih zrna žitarica ili ugljenim hidratima kao što je krompir.
Evo koji je znak da će mladež postati ZLOČUDNI KARCINOM: Ovo je jedini način da spriječite RAK KOŽE

Ne propustite