DESERT U ŠOLJI GOTOV ZA NEKOLIKO MINUTA: Neodoljiv spoj čokolade i kikirikija
Ovaj desert u čaši ukusna je poslastica koja se brzo pravi, te je pravi izbor kada nemate puno vremena.
Jednostavan čokoladni muh cake s kikiriki puterom možete poslužiti sa kuglom sladoleda od vanilije.
Sastojci:
40 grama brašna
2 kašike kakaa u prahu
2 kašike šećera
¼ kašike praška za pecivo
60 ml mlijeka
2 kašike rastopljenog maslaca
1 kašika kikiriki maslaca
¼ kašike ekstrakta vanile
1 kašika nasjeckane čokolade
Priprema:
U posudi pomiješajte brašno, kakao, šećer i prašak za pecivo.
Dodajte mlijeko, rastopljeni maslac i ekstrakt vanile, a potom i nasjeckanu čokoladu.
Prelijte smjesu u šoljicu, a zatim u sredinu stavite i kašiku kikiriki maslaca.
Pecite otprilike minut na najvišoj temperaturi, u zavisnosti od jačine vaše mikrovalne.
Pustite da odstoji nekoliko minuta prije serviranja.
Uživajte..
(Novi.ba/gastro.24.hr)