Fanovi ne mogu sebi doći: Luka, pa kakav ti je to telefon?!

Kiosk
Fanovi ne mogu sebi doći: Luka, pa kakav ti je to telefon?!
.-

Imenovanje Luke Modrića za FIFA-inog Igrača godine odjeknulo je cijelim svijetom, već danima traju diskusije po društvenim mrežama je li hrvatski kapiten zaista zaslužio tu čast ili je laskavi kipić ipak trebao pripasti Cristianu Ronaldu. Slijedi krajem godine dodjela Zlatne lopte, a do tada krenula je opasna zezancija...

Tako je jedan navijač u moru komentara i reakcija odlučio skrenuti pažnju na Modrićevu skromnost... Naime, on ne može vjerovati kako neko ko godišnje zarađuje milione eura još uvijek koristi stari model telefona.

modric1

"iPhone Xs je izašao, iPhone Xr je izašao, iPhone Xs Max je izašao... Braćo i sestre… FIFA-in igrač godine Luka Modrić još koristiti iPhone 5s...", zaključio je.

Prema priči u magazinu Lige prvaka, Modrićeve prve kostobrane izradio mu je otac od drveta. Prekrasna je to priča od trnja do zvijezda. Čovjek alatom rezbari drvo koje je posjekao u podnožju Dinare. Priča o siromašnoj hrvatskoj obitelji, koja živi u malom selu kraj Zadra i čini sve što može za svojeg iznimno talentiranog sina. Osim što to nije tačno. Ni blizu.

modric1

“Prvi kostobrani koje sam imao imali su fotografiju Ronalda. Volio sam Ronalda, onog pravog. Te kostobrane sam nosio godinama. Od malih nogu sve dok nisam počeo profesionalno igrati u BiH. Bili su prepuni ogrebotina prije nego što sam ih nekome poklonio.”

modric

Za početak, Modrić se čini kao težak sugovornik za intervju. “Ne zato što imam nešto protiv novinara, nego zato što mi je valjda neugodno pričati o samom sebi”, kaže Luka na tečnom engleskom. Kad je dolazio u Tottenham, Arsene Wenger je rekao kako sumnja da će Modrić uspjeti u Premiershipu s obzirom na slabašnu konstituciju i goleme fizičke zahtjeve te lige.

modric4

“Mislim da on nije jedini koji je sumnjao. Cijelu moju karijeru, još dok sam bio u Hrvatskoj, ljudi su me preispitivali i uvjeravali me da neću uspjeti. Govorili su da nisam dovoljno visok i jak. No morate razumjeti nešto o nama Hrvatima. Nakon svega što smo prošli, sukoba koji smo preživjeli i svih poteškoća s kojima smo se susreli, mi smo jači i čvršći. Sukob '91. nas je ojačao. Hrvate ne možete samo tako slomiti i odlučni smo u tome da pokažemo drugima da možemo uspjeti”, kaže Modrić pa nastavlja: “Moj otac se borio da bih ja mogao igrati nogomet. Nikad mi nije radio kostobrane, ali je potrošio strašno puno novca da bi me poslao u nogometnu školu. Uvijek je nalazio način da bi me podržao. I onda kad mi neko kaže da ne mogu uspjeti u Premiershipu, to me samo dodatno motivira. Želio sam ih uvjeriti da mogu i mislim da jesam.”

modric

sergio-ramos-luka-modric

modric1

modric4

modric3

modric2

modric2

(Novi.ba)

Ne propustite