UPRAVO ON MU ZAVRŠAVAO TRANSFER U INTER: Modrić se posebno zahvalio Crnogorcu, šta će reći u Realu na ovo?

Kiosk
UPRAVO ON MU ZAVRŠAVAO TRANSFER U INTER: Modrić se posebno zahvalio Crnogorcu, šta će reći u Realu na ovo?
.

Luka Modrić proglašen je najboljim nogometašem svijeta na svečanosti u Londonu, a po povratku u Madrid poručio je da karijeru želi završiti u Realu. Tako je i definitivno negirao da bismo ga uskoro mogli vidjeti u dresu milanskog Intera. 

"Nikada se nisam vidio izvan Reala. Volio bih ovdje završiti karijeru, ali vidjet ćemo šta će biti u budućnosti jer je ovo izuzetno zahtjevan klub. Potrebno je stoga ići korak po korak, godinu za godinom", rekao je 33-godišnji Modrić za radijsku stanicu Cadena SER.

Hrvatski kapiten sjetio se 2012. i dolaska u klub u kojem je postao prvu najbolji veznjak, a zatim i najbolji nogometaš svijeta. Ističe kako mu je od tada puno pomogao Predrag Mijatović, bivši napadač i sportski direktor Reala.

"On mi je od dolaska ovdje bio jako važna osoba, te ima svoj udio u mojim nagradama", rekao je Modrić. Mijatović mu se obratio preko Cadene SER te mu čestitao na nagradi, uz napomenu da ju je zaslužio i kao nogometaš i kao osoba.

mijatovic

Ali, prije samo mjesec dana, Modrić, koji se sada doživotno kune u Real, upravo je Realovu legendu Mijatovića uposlio da mu sredi transfer iz Reala u Inter, a on je studiozno prionuo tom zadatku. To su Mijatoviću strašno zamjerili Real i njemu bliski mediji u Španiji.

Mijatović je dobro poznat ovdašnjim poznavateljima nogometa; prvak svijeta s "Čileancima" '87, legenda Partizana, kasnije zvijezda Valencije, a krunu nogometaške karijere imao je '98., kada je golom u finalu protiv Juventusa donio Realu prvi naslov prvaka Evrope nakon 32 godine. Po završetku igračke karijere bio je sportski direktor Reala, nakon čega je postao zastupnik nogometaša.

mijatovic1998-previeworg

Ali, u tom poslu slavni Mijatović šegrt je i učenik neupadljivog i tri godine starijeg (52) Vlade Lemića, menadžera koji je prodao Luku Modrića u Real. Njih dvojicu početkom avgusta talijanski novinari uhvatili su u Milanu, gdje su se spremali za zadnji veliki transfer Modrićeve karijere, prelazak iz Reala u Inter.  

Za razliku od Crnogorca, koji je 90-ih bio svjetska zvijezda, Srbinu iz Banje Luke najveći uspjeh u nogometnoj karijeri je igranje dviju minuta finala Kupa maršala Tita za Borac protiv Zvezde, nakon čega je dobacio do jedne sezone u belgijskom prvoligašu Lierseu. Ali tamo mu je trener bio slavni Eric Gerets i prijateljstvom s njim Lemić kreće uspon do onoga što je danas. Jedan od najjačih menadžera u svijetu nogometa.

mijatovic-previeworg

Lemić i Mijatović ljetos su u Milanu su uspješno zaključili jedan veliki posao, posudbu Šime Vrsaljka iz Atletica u Inter za 6,5 miliona eura, koja će nakon godinu dana prerasti u transfer uz odštetu Atleticu od 25 miliona eura. Ali to je gotov, potpisan posao i Vrsaljko je već Interov igrač. Struktura posla i igračeva statusa je utvrđena, kao i dinamika isplate odštete. 

modric4

Lemić i njegov kompanjon Mijatović zatim su ostali u Milanu kako bi na licu mjesta čekali da Modrić i njegova supruga Vanja smekšaju Realova predsjednika Florentina Pereza, nakon čega je dvojac na stand-byu u Milanu trebao krenuti u konačnu realizaciju Modrićeva prelaska u Inter. Ali, Modriću njegov dio posla nije uspio, pa sada priča o tome kako se "nikada nije vidio izvan Reala". Očito da se dosta toga promijenilo...

Ne propustite